instagram-apple-watch-2

Zo geheimzinnig is Apple’s testlab voor Apple Watch-apps

Een select aantal app-ontwikkelaars kan nu al de Apple Watch uitproberen in Cupertino. Er worden drastische maatregelen genomen om te zorgen dat er geen informatie in dit Apple Watch-testlab naar buiten lekt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

instagram-apple-watch-2Een tijdje geleden hoorden we dat Apple een select aantal app-ontwikkelaars heeft uitgenodigd in Cupertino. Daar kunnen ze alvast de Apple Watch gebruiken om de apps in de praktijk te testen, zodat ze er op dag 1 helemaal klaar voor zijn om een Apple Watch-app uit te brengen. Dat gaat gepaard met ontzettend veel geheimzinnigheid, ontdekte Bloomberg. Apple nam drastische maatregelen om ervoor te zorgen dat er geen enkel geheim tijdens de ontwikkelsessies naar buiten kan lekken.

Apple lijkt alles op alles te zetten, om ervoor te zorgen dat er geen informatie naar buiten lekt via de ontwikkelaars. Ten eerste is er de gebruikelijke non-disclosure agreement. In dit contract staat uitgebreid vermeld dat ontwikkelaars niks over hun activiteiten in het Apple Watch-testlab met de buitenwereld mogen delen. Maar zelfs na het tekenen van dit contract, worden de app-bouwers goed in de gaten te houden. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om een enkel velletje papier mee naar binnen te nemen. Alleen een externe harde schijf met daarop de broncode van een app is toegestaan in de ontwikkelaarsruimte, en deze schijf moet vervolgens ook in het Apple-lab blijven. Ontwikkelaars krijgen een paar dagen voor de Apple Watch-verkoop hun afgemaakte app toegestuurd. iPhones mogen ook niet mee naar binnen, en internettoegang is volledig geblokkeerd in de ruimte.

Ontwikkelaars van onder andere Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Starwood Hotels & Resorts zouden bij Apple hebben gewerkt aan apps voor de Apple Watch.

Apple staat er om bekend met zoveel mogelijk geheimhouding aan producten te werken, en de maatregelen genomen bij ontwikkelaars lijken hierdoor tekenend. Zelfs nadat de Apple Watch al is aangekondigd en getoond aan de wereld, probeert Apple het lekken van extra informatie te voorkomen. Het kan wijzen op nog niet onthulde functies, die Apple pas later wil presenteren. Dat gebeurt dan misschien al aanstaande maandag: dan organiseert Apple een speciaal Apple Watch-evenement. Door de Amerikaanse zomertijd begint dit evenement al om 18:00 uur, in plaats van het gebruikelijke 19:00 uur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2015, 18:55
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.