‘Nieuwe Apple TV met App Store is bijna af’

Apple's nieuwe, dunnere Apple TV met een App Store lijkt nagenoeg af. Het kan evenwel nog wel enige tijd duren voordat deze beschikbaar komt, omdat er gewacht moet worden op afspraken met contentproviders.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV Martin HajekEen nieuwe, dunnere Apple TV bevindt zich in de laatste ontwerpfasen, aldus bronnen van 9to5Mac. Daarmee lijkt de Apple TV nagenoeg klaar om te worden onthuld, maar er zijn complicaties: gesprekken met contentproviders bevinden zich in een vroege fase, en de nieuwe Apple TV lijkt daar zeer afhankelijk van. Er bestaat daarom een kans dat Apple wacht met de nieuwe Apple TV tot later dit jaar. De aankondiging van de nieuwe plannen omtrent muziekdienst Beats zullen ook niet tijdens het Apple Watch event worden gedaan, zo voorspelt 9to5Mac.

Contentproviders zouden tv-programma’s, films en andere videocontent leveren voor de Apple TV. Volgens recente berichten is onder andere HBO in gesprek met Apple om een zelfstandig kanaal voor de Apple TV aan te bieden, waarvoor geen los televisie-abonnement vereist is. Je betaalt enkel voor de online versie van HBO. Het is onduidelijk wat hier de plannen voor zijn in Nederland.

De nieuwe Apple TV zou ook worden voorzien van een eigen App Store, waar ontwikkelaars hun eigen televisie-apps voor kunnen uitbrengen. Daarmee zou het aanbod op de Apple TV in één klap veel groter worden. Op het moment kunnen grote mediabedrijven al in samenwerking met Apple een Apple TV-kanaal maken, maar een App Store zou net als op de iPhone iedere ontwikkelaar toegang geven. In Nederland is er al grote interesse: toen de eerste geruchten over een Apple TV met App Store verschenen, vertelden de grote, Nederlandse omroepen ons dat ze hier met veel interesse naar kijken.

Lees ook: Race om de Apple TV: welke omroep maakt straks de eerste tv-app?

Volgens de bronnen zal Apple’s muziekdienst Beats niet tijdens het evenement op 9 maart worden besproken: deze staat gepland voor ontwikkelaarsconferentie WWDC, die vermoedelijk ergens in juni dit jaar plaatsvindt. Met de iPad Pro uitgesteld naar september, lijkt het er op dat Apple tijdens het Apple Watch event op 9 maart voornamelijk aandacht zal besteden aan de Apple Watch. Wellicht komt dan ook de MacBook Air 12-inch voorbij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2015, 12:40
Categorie Geruchten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.