apple-watch-lightning-poort

Apple Watch heeft verborgen Lightning-poort

De huidige testexemplaren van de Apple Watch hebben een verborgen Lightning-poort achter de aansluiting van het horlogebandje.

apple watch met bandjeTestmodellen van de Apple Watch die medewerkers al in gebruik hebben, blijken te beschikken over een geheime connector-poort. De poort bevindt zich achter het aansluitpunt van het horlogebandje en heeft zes contactpunten. De poort is bedoeld om diagnoses te stellen en testen uit te voeren. Aanvankelijk werd gedacht dat de Lightning-poort bedoeld was om extra accessoires aan te sluiten, maar inmiddels lijkt het erop dat het uitsluitend dient om te testen. In de Apple Watch die in april in de winkels ligt, zal de connector niet langer aanwezig zijn.

Apple heeft dan ook niets gezegd over de aanwezigheid van de Lightning-poort, die eruit ziet als de Lightning-poort op iOS-apparaten. De poort zou nodig zijn om het Watch OS te kunnen installeren tijdens de productiefase, maar die claim werd later weer tegengesproken.

Slimme horlogebandjes: slim idee?

Accessoires voor de Apple Watch zijn wel degelijk mogelijk, maar daarbij moet je in eerste instantie vooral denken aan horlogebandjes. Die zouden fabrikanten kunnen uitbreiden met externe sensoren, die meer kunnen meten dan alleen je hartslag. Een horlogebandje zou ook extra opslag of een externe batterij kunnen bevatten. Zo’n idee van een slim horlogebandje werd eerder al vertoond door Montblanc, die in het horlogebandje van een traditioneel horloge een extra schermpje gaat verwerken. Bij de Apple Watch is een extra schermpje niet nodig, maar kun je eerder denken aan aan vullende sensoren. Helaas viel de discussie over mogelijke slimme functies in horlogebandjes alweer snel dood, omdat de Lightning-poort waarschijnlijk toch niet in de uiteindelijke Apple Watch zal zitten. Eventuele sensoren zouden dan draadloos met de Apple Watch moeten communiceren, maar dat vereist weer een extra draadloze module in het bandje.

Op maandag 9 maart 2015 maakt Apple meer details over de Apple Watch bekend. Vanaf 18:00 uur Nederlandse tijd kun je bij iCulture terecht voor alle details rondom de aankondigingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2015, 8:55
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.