Apple iMac M3 in mintgroen met Apple iWork productiviteitsapps

Reacties voor: Gerucht: ‘Apple’s Magic-accessoires krijgen usb-c in voorjaar 2024’

Apple's nieuwste iMac wordt nog steeds geleverd met Magic-accessoires met Lightning, tegen alle verwachtingen in. Wanneer krijgen de Magic Mouse, Magic Keyboard en meer dan eindelijk usb-c? Een nieuw gerucht vertelt het ons.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Als Apple in 2024 echter iets nieuws wil uitbrengen, dan moet het product wel voorzien zijn van usb-c.

    Dit klopt gedeeltelijk. Dit gaat puur over nieuwe producten na september 2024. Dus in feite had zelfs de iPhone 16 nog met lighting uitgebracht kunnen worden. Maar ik vermoed dat Apple elke vernieuwing zal aanpakken om de poorten te veranderen.

    De nieuwe iMacs zijn dan echter niet vernieuwend genoeg voor nieuwe accessories.

  2. Simpel, Apple heeft nog teveel lightning meuk op voorraad of in productie en iedereen koopt het toch wel, want Apple.
    Dus Apple leunt gezapig achterover en doet alle voorraden afschepen tegen hoofdprijs. Vergeet niet, Apple wil geen usb-c waar het niet nodig is. Ze hebben dus geen haast. Het feit dat het met een telefoontje wel moet wil niet zeggen dat de rest ook moet.
    Mooi voorbeeld is ook de M3 processor (hier maken Intel en AMD zich ook schuldig aan) de cpu is er allang, maar er moet de hoofdprijs mee verdiend worden, dus breng je elk jaar een kleine aanpassing uit en de discipelen doen braaf hun hardware weer vervangen.
    Zo verdien je dus 3000 miljard dollar.

    • De eis voor usb-c als universele poort geldt ook voor draadloze muizen en toetsenborden (en trackpads). Apple kan er dus niet omheen. Dus ja, de rest moet ook.

      • Enkel voor nieuwe apparaten uitgebracht ná september 2024. Dus ze hoeven nog niks. En ik weet absoluut zeker dat wanneer Apple met nieuwe trackpads, muizen en keyboards komt die wel voorzien zijn van USB-C .

        De wet geldt niet voor bestaande producten.

        • Precies dus volgend jaar gaan ze die dingen rustig vernieuwen, alle apparaten als Macs en iPhones zijn nu voorzien.
          Ze hebben nieuwe AirPods of nou ja zelfde uitgebracht met een oplaad doosje via usb-c, en dan volgend jaar de muis/ toetsenbord dingen.

          Beetje voor beetje ze zijn het helemaal niet verplicht, ze hadden de iPhones zelfs dit jaar nog met Lightning kunnen uitbrengen.

  3. Door zo lang mogelijk te wachten kunnen ze dubbel verdienen eerst de oude troep verkopen, dan willen de gebruikers toch de nieuwe spullen met usb c

  4. Wat een misser zeg.

    Ik vraag me af hoe lang Apple lightning voor niet iPhone (en iPad) gerelateerde accessoires gaat blijven pushen. Of zouden ze bezig zijn met een nieuw toetsenbord… en laten ze daarom de huidige uitgerust met Lightning.

    Tot nu toe lijkt het erop dat Apple enkel accessoires aanpast, die je meest waarschijnlijk met de lader van het mobiele apparaat zult opladen. Zo is de Magsafe accu met lightning poort (tijdelijk tot USB-C versie?) verdwenen, hebben de Airpod Pro’s USB-C gekregen en is de nieuwe Pencil van USB-C voorzien. Dat zijn allemaal mobiele accessoires die je (ook) met dezelfde lader als het hoofdapparaat kunt laden.

    Alhoewel.. de afstandsbediening van de AppleTV4K is wel weer voorzien van USB-C…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.