Funxim-lader.

Deze AirPower-kloon op Kickstarter heb je waarschijnlijk later dan de AirPower zelf

De Funxim is een draadloze oplader op Kickstarter die wel heel erg op de AirPower van Apple lijkt. Hoewel die nog geen officiële datum heeft, is het nog maar de vraag of deze Funxim-lader eerder op je deurmat valt.

Funxim-lader.
Het duurt nog even voordat Apple’s AirPower-lader in de schappen ligt, maar het is nog maar de vraag of deze AirPower-kloon op Kickstarter sneller op je deurmat valt. De Funxim is een draadloze oplader die werkt met de Qi-standaard en heeft nagenoeg dezelfde vorm als de draadloze lader van Apple.

Funxim is een AirPower-kloon op Kickstarter

De Funxim is net als de AirPower bedoeld om meerdere apparaten op te laden. De Funxim werkt met de iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en Apple Watch. De nieuwste iPhones worden met de Qi-standaard draadloos opgeladen, maar de Apple Watch werkt eigenlijk gewoon met de standaard magnetische lader. In de lader zit aan één kant een gat waar je je eigen magnetische Apple Watch-oplader in moet plaatsen. De kabel werk je vervolgens weg aan de onderkant. De Apple Watch-lader wordt van stroom voorzien doordat je het uiteinde van de kabel steekt in de ingebouwde USB-ingang aan de binnenkant van de Funxim. De Funxim zelf verbind je vervolgens met de bijgeleverde kabel aan de stroom.

De lader heeft een output van ongeveer 9Watt, dus je zou je iPhone met de maximale oplaadsnelheid van 7,5Watt kunnen opladen. In tegenstelling tot de AirPower, kun je de Funxim niet gebruiken voor je AirPods. De lader is deze maand van start gegaan op Kickstarter, maar heeft inmiddels wel al zijn doel behaald. Met ruim $10.000 op de teller heeft de maker genoeg geld opgehaald om de lader op de markt te brengen. Op moment van schrijven is de lader nog voor $29 te koop.

Volgens de makers wordt het eerste exemplaar in januari 2018 bezorgd. Bij Kickstarter-projecten blijft het echter altijd maar de vraag of ze deze planning ook daadwerkelijk halen. Wij zouden ons geld dan liever inzetten op Apple’s AirPower, die voorlopig nog geen specifieke releasedatum gekregen heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2017, 20:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen draadloos opladen, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.