Bunq CEO Ali Niknam

bunq laat gebruikers zelf geld ophalen met eigen pagina

bunq gaat de concurrentie aan met diensten als Patreon. Met bunq.me maak je nu een persoonlijke pagina aan waarmee je makkelijker geld op kunt halen. Ook is er een nieuw bunq Pack-abonnement.

Bunq CEO Ali Niknam
bunq heeft vanavond tijdens een bijeenkomst enkele nieuwe functies geïntroduceerd. De belangrijkste nieuwe functie is bunq.me, een persoonlijke webpagina waarmee je geld op kunt halen voor bijvoorbeeld een creatief project. Ook is er een nieuw gecombineerd abonnement genaamd bunq Pack.

bunq.me: geld ophalen zoals bij Patreon

bunq.me werd door bunq al gebruikt voor het aanmaken van betaalverzoeken, maar nu is het ook een eigen persoonlijke webpagina. Je maakt de bunq.me-pagina aan met de vernieuwde bunq-app. Je kunt hem vervolgens delen met onbekenden, vrienden of familie. Zij kunnen via deze pagina geld doneren, bijvoorbeeld voor je eigen projecten. De nieuwe functie kan ook gebruikt worden voor het ophalen van geld voor bijvoorbeeld een cadeau. De dienst is dus vergelijkbaar met bijvoorbeeld Patreon of het onlangs verschenen Drip van Kickstarter. Geld ontvangen via je bunq.me-pagina werkt via iDEAL of Sofort. Zodra het overgemaakt is, heb je meteen de beschikking over het geld.

Gebruikers van bunq kunnen nu ook en/of-rekeningen openen die door meerdere personen gebruikt kan worden. Je kan een rekening delen met twee, drie of meer personen, als uitbreiding op de bestaande Connect-dienst. Voor mensen die een bunq Premium-account hebben, is er nu een optie bij gekomen. Met bunq Pack kunnen vier Premium-lidmaatschappen gecombineerd worden en betaald worden onder één tarief. bunq Pack werkt met vier Premium-abonnementen of met drie Premium en één zakelijk lidmaatschap. Alle rekeninggegevens van de verschillende accounts blijven onderling gescheiden.

bunq app vernieuwde app met Accounts.

bunq Pack is dus een soort Premium-abonnement voor groepen voor maximaal vier personen. bunq introduceerde afgelopen augustus het Premium-abonnement van €7,99 per maand, maar kreeg daar behoorlijk wat kritiek voor. Terwijl bunq bekend stond als een bank waar je alleen betaalt voor je gebruik, moest je met bunq Premium een relatief duur abonnement afsluiten waar alles bij in zit. De prijs van bunq Pack ligt op €19,99 per maand.

Dual PIN voor enkele pas
Tot slot benoemt bunq nog een functie die eerder al beschikbaar kwam via een app-update eind augustus. Met Dual PIN kun je twee rekening tegelijk aan dezelfde pas koppelen. Voor elke rekening stel je een aparte pincode in en zodra je een betaling doet, voer je de code in voor de rekening waarmee je wil betalen. Deze functie is al sinds versie 4.0.4 beschikbaar voor Premium-gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2017, 21:07
Categorie Apps
Onderwerp bunq

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.