Fring lanceert eerste mobiele VoIP-applicatie voor de iPhone

Fring brengt als eerste een VoIP-oplossing voor de iPhone uit. De applicatie is te installeren via Installer en ondersteunt de meest gangbare chatprotocollen, waaronder MSN Messenger, ICQ en Skype.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Fring, eerste VoIP applicatie op iPhoneFring introduceert vandaag als eerste een mobiele VoIP-applicatie, die geschikt is voor de Apple iPhone. Op dit moment is er een bètaversie beschikbaar, waarmee je kunt bellen, chatten en contact leggen via Wi-Fi of een mobiele dataverbinding. De applicatie ondersteunt Skype, MSN Messenger, Google Talk, ICQ, Twitter, Yahoo en AIM en is ontwikkeld in samenwerking met het onderzoeksinstituut Holon Institute of Technology in Israël.

Er zijn heel wat gebruikers die op een VoIP-applicatie zitten te wachten. Met de applicatie wil fring ook ervaringen verzamelen van gebruikers, zodat later dit jaar een definitieve versie kan verschijnen. Probeer het dus uit, laat je ervaringen weten en doe voorstellen om de applicatie nog beter te maken! Met fring kun je niet alleen chatten, maar ook via je data-abonnement bellen, buiten de gewone gsm-belminuten om. Handig als je bijna door je belbundel heen bent en een onbeperkte databundel hebt. Het bellen met andere gebruikers over de hele wereld is gratis of tegen lage kosten, waarbij tarieven worden gehanteerd die met Skype vergelijkbaar zijn.

Als je fring opent en inlogt wordt automatisch een geïntegreerde adressenlijst aangemaakt, waarbij alle contacten uit geselecteerde internetcommunities en chatprotocollen worden samengevoegd. Fring draait op de achtergrond en laat realtime aanwezigheidsindicatoren zien, die aangeven of contactpersonen online, afwezig of in gesprek zijn. Om te kunnen gebruiken moet je een jailbreak hebben uitgevoerd. Het installeren vindt plaats via Installer; het persbericht vermeldt niet of fring daarin al standaard aanwezig is of dat je een bepaalde source moet toevoegen, maar daar komen we zo snel mogelijk op terug. installatie-instructies vind je via deze link op Fring.com. Voor de ongeduldigen: voeg de Fring repo (http://fring.com/iphone.xml) toe aan Installer.

Downloaden en meer info: Fring

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:33
Categorieën Apps, Jailbreak
Onderwerpen abonnementen, bellen, chatten, fring, google, icq, msn, skype, twitter, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.