fitport schermen

FitPort: eerste bruikbare app met HealthKit-functies terug in App Store

De FitPort-app is de eerste iPhone-app met HealthKit-integratie, die terugkeert in de App Store. Vlak na het verschijnen van iOS 8 werden ze teruggetrokken vanwege een bug.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Na het verschijnen van iOS 8.0.2 voelt Apple zich zeker dat ook alle HealthKit-functies goed werken. De eerste apps met HealthKit-integratie zijn daarom weer in de App Store verschenen, namelijk FitPort en de Britse app Patient Access, die bedoeld is voor het maken van afspraken met Britse huisartsen. De meest interessante van deze twee is uiteraard FitPort, want die kan iedereen gebruiken. Het is een soort dashboard met gezondheidsinformatie, vergelijkbaar met de Gezondheid-app van Apple zelf. Als je toestemming geeft aan FitPort, zal alle benodigde data worden gesynchroniseerd tussen FitPort en de Gezondheid-app.

Bij het opstarten van de app krijg je de vraag of je FitPort toestemming wil geven om allerlei gezondheidsdata te raadplegen. Dat levert wel een gigantische lijst met schakelaars op. Voor elk type data moet je toestemming geven.

Tip: bekijk ons overzicht van beste apps voor HealthKit

fitport schermen

Eigenlijk zouden de apps met HealthKit-koppeling al bij iOS 8.0 in de App Store verschijnen, maar Apple ontdekte nog een aantal bugs en trok de apps terug. Apps zoals Endomondo en MyFitnessPal kwamen terug in de App Store, maar zonder ondersteuning voor HealthKit. iOS 8.0.1 had het probleem uiteindelijk moeten oplossen, maar we weten allemaal hoe het daarmee is afgelopen.

We verwachten dat veel andere apps nu ook weer een update zullen krijgen, waarbij de HealtKit-functies aanwezig zijn. Zodra er een aardig lijstje met apps beschikbaar is, zullen we een round-up maken.

Update 23:00 uur: inmiddels zijn ook MyFitnessPal, Carrot Fit, FitStar Personal Training en Yummly terug in de App Store, mét HealthKit-ondersteuning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2014, 19:51
Categorie Apps
Onderwerpen fitness, gezondheid, healthkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.