hardlopen iphone

MyFitnessPal en RunKeeper vernieuwd voor iOS 8

MyFitnessPal en RunKeeper zijn aangepast voor iOS 8: MyFitnessPal heeft functies voor HealthKit en bij RunKeeper werkt met sporthorloges.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hardlopen iphoneDe fitnessapps MyFitnessPal en RunKeeper kregen vandaag een update. Terwijl bij RunKeeper de nadruk lag op algemene aanpassingen voor iOS 8, heeft MyFitnessPal meer nieuws te beiden. Deze app ondersteunt nu HealthKit en Apple’s Gezondheidsapp. Het is daarmee een van de eerste apps die is bijgewerkt voor HealthKit. Eerder vandaag verscheen een update voor de app FitPort, waarin ook ondersteuning voor HealtKit wordt geboden.

Calorieën tellen met MyFitnessPal

myfitnesspalIedereen noemt de app MyFitnessPal, maar in werkelijkheid heet ‘ie CalorieënTeller & DieetTracker. De app helpt je om eetgewoontes in kaart te brengen en analyseert daarna de maaltijden: je kunt zien hoeveel calorieën je hebt binnengekregen en hoe dat is verdeeld over eiwitten, vetten en koolhydraten.

Na de update van MyFitnessPal kun je drie soorten data met Apple’s Gezondheid-app delen: maaltijden, gewicht en work-outdata. Het handige daarbij is dat MyFitnessPal via HealthKit data kan inlezen van andere apps die al je gewicht en lichaamsbeweging vastleggen. Maar de app kan die data ook weer teruggeven aan andere apps. Iets soortgelijks geldt voor data over je eetgewoontes.

Lees ook: Dossier HealthKit

Sinds iOS 8.0.2 zijn apps met HealthKit-ondersteuning weer mogelijk. Deze update lost een bug op, waardoor in iOS 8 aanvankelijk geen apps voor HealthKit te gebruiken waren.

RunKeeper: iOS 8 en sporthorloges

runkeeper-iphoneDe RunKeeper-app is misschien wel net zo geliefd als MyFitnessPal. Met deze app kun je je hardlooprondjes vastleggen en dankzij de update die vandaag verscheen kan dat nu ook via de Magellan Echo-sporthorloges. Je koppelt het horloge aan de RunKeeper-app en kunt daarna de statistieken van het hardlopen op je pols volgen, zodat je je iPhone niet tevoorschijn hoeft te halen. In de app zijn verder bugfixes en prestatieverbeteringen doorgevoerd. En bovendien is de app nu volledig aangepast voor iOS 8. Maar specifieke functies, zoals widgets of interactieve notificaties noemt de appmaker niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2014, 22:04
Categorie Apps
Onderwerpen myfitnesspal, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.