FaceTime

Reacties voor: FaceTime werkt niet meer bij aantal iOS 6-gebruikers

FaceTime lijkt ineens niet te werken bij een aantal gebruikers van iOS 6. Mogelijk is het een storing of ondersteunt Apple iOS 6 niet meer.
Bastiaan Vroegop -
37 reacties
 1. Geen probleem hier met een iPhone 5 met iOS 6.1.2.

  EDIT:
  Gisteravond om ca. 22:00 werkte het nog. Nu nog eens geprobeerd. Werkt nog steeds.

 2. Gewoon updaten dus, alle apparaten die FaceTime ondersteunen, ondersteunen ook iOS 7. Behalve de iPod touch 4e generatie dan, maar die heeft laatst ook een update voor FaceTime gekregen.

 3. iPhone 4 met iOS 6.1.3. FaceTime werkt hier gewoon

 4. Geen enkele reden om nog niet op 7.1 te zitten, dus geen medelijden mee.

 5. @GastonM:
  Leuk dat je iOS 7 kunt verdragen, daar heb ik respect voor. Ik en vele anderen kunnen echter de veel te felle kleuren en al het wit niet uitstaan. “Gewoon updaten dus” is geen optie. Wij hebben betaald voor een apparaat met iOS 6 en FaceTime en wij verwachten dus ook dat wij dit apparaat in deze staat kunnen blijven gebruiken.

  Het is al te gek voor woorden dat Apple dowgraden blokkeert, maar services slechter laten werken om de gebruiker te laten updaten is gewoon fout. Ik word al eens in de zoveel dagen gestoord door een update notificatie.

 6. @Erp:
  Sommige mensen vinden iOS 7 lelijk. Dat is genoeg reden.

 7. Gewoon updaten als dat kan. Anders nieuw toestel kopen. Je weet dat je op een gegeven moment tegen de lamp aanloopt als je niet up to date blijft met je iOS toestellen.

 8. @Rick:
  Een redenatie uit het jaar kruik. Beetje met de tijd mee. Dingen veranderen!

 9. Origineel geplaatst door Rick
  Wij hebben betaald voor een apparaat met iOS 6 en FaceTime en wij verwachten dus ook dat wij dit apparaat in deze staat kunnen blijven gebruiken.

  Apple blokkeert FaceTime niet op iDevices met iOS 6.x.x. Apple blokkeert FaceTime ook niet op Macs met OS X 10.7 en 10.8. Apple blokkeert FaceTime wel in landen waar de lokale wetgeving dat vereist.

 10. ook problemen met ft! zit op ios 7

 11. Origineel geplaatst door Rick
  @GastonM:
  Leuk dat je iOS 7 kunt verdragen, daar heb ik respect voor. Ik en vele anderen kunnen echter de veel te felle kleuren en al het wit niet uitstaan. “Gewoon updaten dus” is geen optie.

  In IOS 7: Instellingen–>Algemeen–>Toegankelijkheid–>Verhoog contrast kun je kiezen voor ‘maak kleuren donkerder’ en ‘verminder witpunt’

  Is dat ook weer opgelost;-)

 12. Origineel geplaatst door Rick: @GastonM:
  Leuk dat je iOS 7 kunt verdragen, daar heb ik respect voor. Ik en vele anderen kunnen echter de veel te felle kleuren en al het wit niet uitstaan. “Gewoon updaten dus” is geen optie. Wij hebben betaald voor een apparaat met iOS 6 en FaceTime en wij verwachten dus ook dat wij dit apparaat in deze staat kunnen blijven gebruiken..

  Je mist zeker ook nog steeds de gulden?

  Ik zou zeggen “ga met de tijd mee” 😉

 13. @Timosha:

  Ik heb 7.1 maar bij mij werkt FaceTime niet.

 14. Wat een gedoe en gezeur over mensen die -om wat voor reden dan ook- niet willen updaten naar IOS7. Mijn iPad2 draait ook nog IOS6. Niet omdat ik IOS7 lelijk vind, maar omdat ik eerst de kat uit de boom wilde kijken alvorens te updaten. In het begin waren er ook veel ploblemen, omdat het allemaal wat minder soepel aanvoelde. Dat schijnt nu met 7.1 grotendeels opgelost te zijn, maar 7.1 is nog niet te jailbreaken.
  En laat de gejailbreakte iPad nou ideaal voor XBMC zijn zolang de ATV3 nog niet gejailbreakt kan worden…

  ps. dit is wel een erg off-topic reactie, maar dit als reactie op de opmerkingen dat je “dan maar moet updaten”.

 15. ik blijf memeteel op IOS 6
  wegens dat mijn hotspot van mobile vikings nog altijd in IOS7 niet gaat dus blijf ik mooi op IOS 6

 16. Hier ook problemen sinds gisteren geen facetime meer! hij zegt alleen verbinden en dan komt er niets!!

 17. Origineel geplaatst door Erp: Geen enkele reden om nog niet op 7.1 te zitten, dus geen medelijden mee.

  Weet je wat, ik geef jou 1 dag mijn iPhone 3gs, zet jij er even 7.1 op. Inderdaad, waarom zou je medelijden hebben als je zoiets even snel kan doen.

 18. Origineel geplaatst door Erp
  Geen enkele reden om nog niet op 7.1 te zitten, dus geen medelijden mee.

  Niet te jailbreaken = niet updaten.

 19. @peter: Ja ik heb ook dat probleem Mv hotspot werkt nog steeds niet moet nu noodgedwongen mobistar gebruiken

 20. Heb zelf iPhone 5s en FaceTime’n naar een ander apparaat met iOS 7 lukt wel, maar als ik probeer te FaceTime’n naar een iPad retina met iOS 6 dan gaat hij over, eenmaal als ik op accepteren klik komt er de melding “mislukt”.

  Jammer wel want tot vorige week werkte alles nog vlot.

 21. @malamalamike:
  Ik heb geen probleem met veranderingen, zolang deze vooruitgang opleveren. Ik vind persoonlijk iOS 7 een stijlloos probeersel van iemand die zich toch echt beter kan bezighouden met hardware. Het is een verandering puur om te veranderen, om iets nieuws te kunnen presenteren.

  De gulden is van voor mijn tijd, dus ik heb niet de ervaring die nodig is om daarover te kunnen oordelen. Wel kan ik zeggen dat ik de overgang van flipphone naar iPhone niet als vervelend heb ervaren. Ook de overgang van Platinum naar Aqua en de designveranderingen in Leopard waren duidelijk grote stappen voorwaarts.

  FaceTime boeit mij persoonlijk vrij weinig omdat er in mijn omgeving niemand is om mee te FaceTimen (Android heeft hier de overhand). Desalniettemin zou een service die vaak wordt geadverteerd door Apple gewoon moeten werken, ook op oudere versies van iOS.

 22. bij mij werkt het ook niet met ios 6 verschillende keren geprobeerd vandaag en gisteren, noppes, nul, nada…

 23. Tja….. Ontwikkeling hou je niet tegen!!!

 24. Ik heb ook storing op ios 7.1 ook tussen 2 apparaten met ios 7.1
  Hij gaat wel over maar als je op neemd wordt er geen verbinding gemaakt.
  Apple wil gewoon niet toegeven dat de boel op z’n gat ligd.

 25. @malamalamike,

  Als het hier zou gaan om het niet ondersteunen van Facetime op iOS 6 zou dat kwalijk zijn. Een consument zou niet al met het vorige OS benadeeld moet worden in ondersteuning. Ik heb zelf overal iOS 7 op, maar om zo door een pers van Apple gehaald te worden (als dit inderdaad het niet meer ondersteunen blijkt te zijn) bevalt me niet. Ik verwacht enige bewegingsvrijheid in welke iOS versie ik wil gebruiken.

 26. Mijn vriendin heeft een iphone 4 welke niet is geüpdatet naar de nieuwste versie. Om de simpele reden dat we hebben gelezen dat veel iphone 4’s na de update problemen krijgen met de bluetooth, wifi en nog meer klachten.
  En dit heb ik niet alleen gelezen, maar ook opgemerkt bij mensen in mijn omgeving. Zelfs 1 had de iphone 4 geüpdatet en was daarna al zijn nummers kwijt, instellingen kwijt, wifi kon niet meer aan en uit worden gezet en het zelfde geldt voor bluetooth. Mee terug na de winkel en ja dit kon wel gemaakt worden maar er hing natuurlijk wel weer een prijskaartje aan. Zeer kwalijk trouwens dat je zoiets geldt kost terwijl dit buiten je schuld om gebeurt, maar goed.

  Nu is dit alweer enige tijd geleden en aangezien haar facetime het nu ook niet meer doet (sinds 2 a 3 dagen) en zij dit dagelijks gebruikt (familie redenen) vraag ik me af of deze problemen al verholpen zijn als ze haar telefoon nu zou updaten? Of zal ze nu nog steeds gevaar lopen dat haar telefoon na deze update de klachten vertoond zoals ik hierboven heb gemeld?

  Als iemand hier wat over kan melden, of misschien een site heeft waar ik het één en ander terug kan vinden dan hoor ik het graag.

  Alvast bedankt.
  Groeten.

 27. Ios 7.03. FaceTime werkt bij mij ook niet.

 28. Overigens werkt het niet meer. Ik Gebruikte FaceTime elke dag tot een week geleden.

 29. Ik heb ook Ios 6, en facetime doet t bij mij sinds vorige week ook niet 🙁

 30. iOS 7 hier en sinds gisteren problemen met face time ( blijft hangen op ‘verbinden’)

 31. Probeer al paar dagen lang te facetimen naar iemand met een iphone5 vanaf mijn iphone4 maar er wordt geen verbinding gemaakt, wel hebben we allebei iOS 7. Pfffff irritant

 32. Iemand al een oplossing gevonden? werkt niet via wifi en niet via 4G

 33. Ook hier een gebruiker die bewust op iOS6 is gebleven en waar Face Time nu niet meer werkt. Lekker klantgericht van Apple om je dan te verplichten te updaten naar iOS7.
  Zo krik je de cijfers van iOS7 gebruikers wel omhoog en lijkt het of iedereen zo blij is met iOS7

 34. Face-Time werkt nu al meer dan twee weken niet op mijn iPhone4. Ik heb inmiddels geupdate naar IOS7, maar ook dat maakt geen verschil. Heeft iemand nog tips?

 35. Facetime loopt gewoon bagger. Het werkt op maar 1 van de 3 ipads bij ons thuis en ze zijn wel degelijk geupgrade. Dus mja …

 36. Face-time werkt bij mij sinds vorige week ook niet meer op ipad en iphone.

 37. Net nieuwe IPhone 5s gekocht … Ft werkt eveneens niet 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.