WeMo iPhone-schakelaars werken slimmer samen met IFTTT

De WeMo-schakelaars kunnen na een update van de iPhone-app beter samenwerken met IFTTT, en doen alsof je thuis bent.

Belkin WeMo SpotlightDe Belkin WeMo-app heeft in een update een aantal slimme nieuwe functies gekregen. Met de app kun je één van de bijbehorende WeMo-schakelaars bedienen, waarmee je bijvoorbeeld lampen of andere apparatuur in huis op afstand kunt aan- of uitzetten. De update maakt het mogelijk om een speciale Away-modus te activeren, waardoor de WeMo-schakelaars het idee geven dat je thuis bent. Ook is de integratie met internetdienst IFTTT verbeterd.

Vertel je de WeMo-app dat je niet thuis bent, dan worden lampen op willekeurige moment in- of uitgeschakeld om het idee te geven dat je wel aanwezig bent. Dit komt vooral van pas tijdens bijvoorbeeld een vakantie. Buitenstaanders weten dan niet dat het huis lange tijd leegstaat, waardoor de kans op inbraak wordt verminderd.

Heb je een WeMo-lichtschakelaar, dan kun je na de update de knop lang ingedrukt houden om een IFTTT-recept te starten. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van WeMo-schakelaars in je huis, maar ook van andere diensten die op IFTTT aanwezig zijn. Je kunt bijvoorbeeld een geautomatiseerd bericht versturen zodra je de lichtknop ingedrukt houdt.

De app heeft nu ook beter inzicht in wanneer de zon opkomt of ondergaat, waar je weer speciale regels op kunt baseren. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om het licht aan te zetten zodra het donker begint te worden. De WeMo-app weet wanneer het donker of licht wordt met behulp van je postcode.

Downloaden: WeMo (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2014, 9:46
Categorie Accessoires
Onderwerpen belkin, ifttt, wemo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.