FaceTime

FaceTime werkt niet meer bij aantal iOS 6-gebruikers

FaceTime lijkt ineens niet te werken bij een aantal gebruikers van iOS 6. Mogelijk is het een storing of ondersteunt Apple iOS 6 niet meer.

FaceTimeFacetime lijkt voor veel gebruikers van iOS 6 niet langer te werken. Dit blijkt uit berichten op onder andere het supportforum van Apple. Apple heeft nog niks gezegd over de FaceTime-problemen. Het is daarom lastig te bepalen of Apple niet langer FaceTime op iOS 6 ondersteunt, of dat er een specifieke storing plaatsvindt. De problemen zijn hoe dan ook vrij sporadisch: soms slaagt een gebruiker van iOS 6.1.6 in een FaceTime-gesprek, maar werkt de dienst op een iDevice met 6.0.1 niet.


De FaceTime-problemen staan niet vermeld op de statuspagina van Apple. Dit wijst er op dat Apple niet bewust is van de storing, of dat er strikt gezien wellicht geen sprake is van problemen. Dat laatste zou het geval zijn als Apple iOS 6-ondersteuning voor FaceTime heeft laten vallen.

De FaceTime-problemen treffen een klein deel van de iDevice-bezitters. Afgelopen week schreven we nog over de officiële adoptiecijfers van Apple, waaruit blijkt dat nog 11 procent van alle iOS-apparaten draait op iOS 6. Het nieuwe iOS 7 staat inmiddels op 87 procent geïnstalleerd.

De problemen met FaceTime duiken in elk geval op aardig wat plekken op. Naast een aantal topics op het Apple-supportforum is er ook een kleine groep getroffenen te vinden bij MacRumors.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 april 2014 om 7:41
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.