iculture-vandaag
iCulture Vandaag
evernote-notitieboek-zakelijk

iCulture Vandaag: dit was donderdag 17 april 2014

In de iCulture Vandaag lees je over nieuwe apps Breeze en Living Planet, maar ook nieuws over mogelijke samenwerking tussen Apple en Shazam.

evernote-notitieboek-zakelijkIn deze iCulture Vandaag lees je over nieuwe notitieboeken van Evernote en Moleskine, maar ook over een andere samenwerking die tot de verbeelding spreekt: die tussen Apple en Shazam. Door eventuele onderlinge integratie zou het mogelijk worden om een nummer dat in een bar wordt afgespeeld te herkennen op je iPhone, zonder dat je daar een losse app voor nodig hebt. Ook bijzonder: Apple heeft een patentaanvraag gedaan voor een ontgrendelscherm met veegbewegingen. Opmerkelijk, want iOS-concurrent Android biedt op het moment een vergelijkbare vergrendelingsmethode aan.

Nieuws

Apps

 • Eindelijk ook in de Nederlandse en Belgische App Store: Hearthstone, het digitale kaartspel van Blizzard waar we al weken naar zaten uit te kijken. iCulture heeft een review van Heartstone voor iPad.
 • De bekendste huurmoordenaar in de gameswereld heeft zijn weg gevonden naar de iPhone en iPad. Maar Hitman GO lijkt in niets op de games van de pc en spelcomputer.
 • Het populaire Zombies, Run! heeft een derde seizoen toegevoegd, met spiksplinternieuwe zombies om voor op de vlucht te slaan.
 • De nieuwe Living Planet app vervormt video’s zodanig dat het kleine planeten worden en kan daarom worden gezien als het vervolg op het geliefde Tiny Planet, die hetzelfde met foto’s doet.
 • FarmVille 2 is uit. FarmVille was de aanstichter van gigantisch succes voor Facebook-spellen. En nu heeft het een opvolger gekregen die voor de iPhone en iPad beschikbaar is.
 • De nieuwe app van Runkeeper, genaamd Runkeeper Breeze, is een speelse stappenteller die op de M7-processor van de iPhone 5s draait.

Rubrieken

 • In de iCulture Deals vind je weer de lekkerste aanbiedingen voor alles wat met de iPhone, iPad en Mac te maken heeft.
 • In iCulture Speelt kijken we naar Bounsy en Unpossible.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
ICV MijnKPN Facturen in app iOS

 • De belstatus- en dataverbruikapp MijnKPN (gratis, afgebeeld) heeft een nuttige update gekregen voor abonnees van de Nederlandse telecomprovider. Je kan in de app op iPhone en iPad nu je twaalf laatste rekeningen terugkijken. Ook kan je rekeningen rechtstreeks openen in andere apps die wél gespecialiseerd zijn in het weergeven van PDF-documenten, kan je rekeningen doorsturen en printen.
 • Sony’s muziekstreamingdienst Music Unlimited (gratis, abonnement vereist) is interessanter geworden voor offline-gebruikers. Met een internetverbinding kon je al de muziek in 320kbps afspelen bij het streamen, maar nu kan je muziek in die kwaliteit ook opslaan voor offline gebruik. Helaas kan je nog steeds geen account aanmaken in de app zelf.
 • Amsterdam gezien door Jacob Olie (gratis) is een iPad-app die voor zichzelf spreekt. In de applicatie kan je 1000 zwartwit foto’s van een vervlogen Amsterdam bekijken. De eerste 100 bekijk je gratis, daarna kan je 99 cent betalen voor de rest van de fraaie sfeerbeelden.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.