‘Facebook wil berichtendienst WhatsApp overnemen’ (update)

Facebook is van plan om berichtendienst WhatsApp over te nemen. Dit stelt TechCrunch op basis van bronnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsAppFacebook wil het bedrijf achter de berichten-app WhatsApp overnemen. Dit meldt TechCrunch op basis van bronnen bekend met de plannen. Hoeveel Facebook wil betalen en hoe ver de overname is gevorderd, is nog niet duidelijk. WhatsApp zou zeker niet het eerste bedrijf met een speciale app zijn, dat wordt overgenomen door Facebook: eerder dit jaar ging Instagram nog op in Facebook voor ruim 700 miljoen dollar. Facebook richt zich met zowel deze eerdere als mogelijke toekomstige overname volledig op mobiel.

WhatsApp verschilt qua verdienmodel op het moment nog flink van Facebook: de iOS-applicatie kost in de App Store geld en binnen de app zelf vind je geen reclameberichten. Volgens TechCrunch kan dit alternatieve model Facebook helpen met alle kritiek op Facebook’s advertenties.

Op het moment probeert Facebook al te concurreren met WhatsApp. Eerder dit jaar verscheen de iOS-applicatie Facebook Messenger in de App Store, waarmee je op soortgelijke wijze berichten kunt uitwisselen als met WhatsApp. Gebruikers die deze app installeren, sturen in veel gevallen een bericht naar Facebook-vrienden om hun op de app te attenderen.

TechCrunch baseert zich op anonieme bronnen. Facebook en WhatsApp hebben nog niks officieel bekendgemaakt.

Downloaden:

WhatsApp ontkent de overnameberichten van TechCrunch inmiddels. Facebook zegt niet te reageren op geruchten en speculatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 13:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen facebook, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.