Lifestage van Facebook

Facebook stopt met Lifestage, de app die niemand gebruikte

Facebook is gestopt met Lifestage, een app gericht op tieners waarmee ze foto's en video's konden uitwlsselen. De app werd nauwelijks gebruikt en bijgewerkt, maar Facebook vindt het geen mislukking.

Het is nog geen jaar geleden dat Facebook startte met Lifestage, een app gericht op tieners. Het was bedoeld als een kloon van Snapchat, waar tieners konden rondhangen en foto’s delen zonder dat hun ouders zouden meekijken. Maar erg succesvol was het niet, want Facebook heeft de app stilletjes weggehaald. Ook de Facebook Groups-app werd weggehaald.


Lifestage van Facebook

Facebook stopt met Lifestage

michael-sayman-facebookMet Lifestage was bedacht door de 19-jarige Michael Sayman, die zichzelf op zijn 13e leerde programmeren dankzij online cursussen. Sayman is nu werkzaam bij Facebook en dacht dat het leuk zou zijn om een Facebook voor de hedendaagse generatie tieners te maken. “Ik wilde iets maken dat mijn vrienden zouden gebruiken”, aldus de bedenker. De app was bedoeld voor mensen tot 21 jaar. Wie ouder was, kreeg geen toegang tot de app.

Maar blijkbaar sloeg het idee toch niet zo aan, ondanks het miljoenenpubliek dat Facebook ervoor had kunnen optrommelen. De app is weggehaald en het bijgehorende sociale netwerk functioneert niet meer. Lifestage kon je foto’s en korte video’s delen met je vrienden, maar het idee sloeg niet aan, waarschijnlijk omdat de doelgroep van Lifestage al op Snapchat zit. De app werd de afgelopen maanden ook niet meer bijgewerkt.

De app was alleen te gebruiken als minstens twintig mensen van een bepaalde school zich hadden aangemeld. Dat moest ervoor zorgen dat er onderling meer contact zou ontstaan. Bij de lancering vroegen we ons al af of het zou werken, al vonden we het wel een verademing dat Facebook weer eens met iets nieuws kwam, ook al leek het een directe concurrent van Snapchat. In 2013 probeerde Facebook Snapchat over te nemen voor 3 miljard dollar, maar dat mislukte. Sindsdien probeert Facebook op allerlei manieren om functies van Snapchat toe te voegen.

Veel geleerd, geen mislukkingF
Facebook wil het niet zien als een mislukking, maar zegt dat ze veel hebben geleerd van de dienst, zodat ze met die ervaringen de functies van Facebook zelf verder kunnen verbeteren. “We lanceerden oorspronkelijk Lifestage om het makkelijker te maken voor tieners om contact te leggen met anderen van hun school, door een videoprofiel met content te maken, over alle dingen die bij hun identiteit horen”, vertelde een woordvoerder in cryptische bewoordingen aan Business Insider. “Tieners blijven een belangrijk onderdeel van de wereldwijde community op Facebook, en we hebben een hoop geleerd van Lifestage. We zullen deze leerervaringen in de hoofdapp van Facebook gebruiken.”

Over de Groups-app zegt Facebook dat de functie blijft bestaan en een belangrijk onderdeel blijft voor Facebook op het web en mobiel. De losse app zal echter verdwijnen en na 1 september 2017 is het ook niet meer mogelijk om in te loggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 augustus 2017 om 17:59
Onderwerp
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.