Swarm 5.0 update

Foursquare maakt van Swarm een logboek voor locaties

Foursquare gaat van de Swarm-app een logboek voor locaties maken, zodat je later kunt terugkijken waar je bent geweest. Inchecken en ranglijsten worden minder belangrijk.

De Swarm-app van Foursquare draaide tot nu toe om inchecken en ranglijsten. Vanaf nu is dat niet meer het geval: Swarm slaat een nieuwe weg in en legt meer de indruk op het maken van een reisdagboek met de leuke plekken waar je bent geweest.


Swarm 5.0 update

Swarm wordt logboek voor locaties

Swarm is ontstaan vanuit Foursquare, van oorsprong ook een dienst om op allerlei plekken in te checken. Tegenwoordig levert Foursquare locatiedata aan allerlei partners, bijvoorbeeld om leuke restaurantjes in de buurt te vinden. Voor het inchecken ontwikkelden ze de app Swarm. Maar dat zal nu meer een ‘lifelog’ worden in plaats van een app waarmee je locaties probeert te veroveren en hoog op de ranglijsten probeert te komen. Het spelelement wordt minder belangrijk, het gaat er vooral om dat je zelf kunt kijken waar je bent geweest. Het resultaat is de compleet vernieuwde app Swarm 5.0.

“We willen onze ervaringen bewaren. Niet voor anderen, maar voor onszelf”, leggen de makers uit. De afgelopen maanden heeft oprichter Dennis Crowley met zijn team nagedacht waarom mensen eigenlijk inchecken, zeker nu ze selectiever zijn met welke mensen ze data delen. Daarom ligt er meer nadruk op het maken van een logboek, met een overzicht van het aantal plekken waar je bent geweest. Op je persoonlijke profielpagina staat een interactieve kaart met eerder bezochte plekken. Toch zit er nog steeds een spelelement in. Er zijn 100 verschillende categorieën die je kunt unlocken, er zijn meer achievements en stickers en je kunt nog steeds mayor worden van een plek die je vaak bezoekt. Ook kun je nog steeds Swarm-muntjes verdienen en zijn er nog steeds deals mogelijk.

Swarm app locaties

‘Sociale media vervliegt’
Swarm probeert op die manier iets te doen aan het feit dat social media-berichten steeds sneller vervliegen. Je deelt foto’s met je vrienden via een Story op Snapchat, Instagram, Facebook of WhatsApp en daarna zie je er niets meer van terug. Dat is een bewuste keuze, omdat je later niet ermee geconfronteerd wilt worden als je naar een nieuwe baan zoekt. Maar het betekent ook dat leuke belevenissen voorgoed verloren gaan.

In Swarm kun je wel onthouden waar je bent geweest, ook als je jaren later weer in een bepaalde stad terugkomt. Eigenlijk vervult de bijbehorende Foursquare-app die rol nu al, want daarin kun je een historie bekijken van eerder bezochte café’s en restaurantjes in een bepaalde stad.

In de App Store heet Swarm overigens nog steeds ‘The Check In App’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.