music-stories

Facebook Music Stories: ontdek muziek van Spotify en Apple Music

Facebook maakt het met Music Stories gemakkelijker om nummers van Apple Music en Spotify te delen en ontdekken. De functie wordt vanaf vandaag geleidelijk uitgerold.

music-stories

Facebook rolt vandaag een nieuwe functie voor de iOS-app uit, die het gemakkelijker maakt om nieuwe muziek te delen en ontdekken. Deze zogenaamde Music Stories ondersteunen muziek van Spotify en Apple Music.

In een blogpost van Facebook is te lezen hoe de Music Stories-functie werkt. Als je Facebook op de iPhone opent, worden gedeelde nummers van Spotify, Apple Music en iTunes op een nieuwe manier aan je gepresenteerd.

Muziekpreviews van 30 seconden

Met een preview van maximaal dertig seconden kun je een deel van het nummer of album beluisteren, zonder dat je daarvoor de Facebook-app hoeft te verlaten. Deze voorproefjes worden gestreamed vanuit de bijbehorende muziekdienst, zodat je de volledige versie gemakkelijk kunt kopen of op kunt slaan door even door te klikken. Je hoeft Spotify of Apple Music niet op je iPhone te hebben staan om Music Stories te beluisteren.

Facebook zegt dat Music Stories later ook andere muziekdiensten zal ondersteunen. Facebook hoopt dat Music Stories ervoor zorgt dat de muziekervaring voor zowel de artiest als de luisteraar erop vooruit gaat. De Music Stories functie wordt geleidelijk uitgerold, het kan dus goed dat de functie voor jou nog niet beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2015, 16:26
Categorie Apps
Onderwerpen apple music, facebook, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.