Facebook Messenger redesign

Redesign van Facebook Messenger maakt vrienden vinden makkelijker

Facebook Messenger heeft een redesign gekregen, waardoor het gemakkelijker wordt om te chatten met vrienden waarmee je vaak contact hebt.

Facebook heeft wat wijzigingen doorgevoerd in Messenger, zodat het makkelijker wordt om in contact te blijven met mensen. Het nieuwe uiterlijk legt de nadruk op vrienden waarmee je vaak contact hebt. De startpagina is opnieuw ingedeeld, met bovenin je meest recente geesprekken en je favoriete vrienden. Daaronder staat een lijstje van mensen die jarig zijn en je ziet ook meteen welke mensen momenteel actief zijn. Als je naar beneden bladert zie je de overige chats.

Facebook Messenger redesign

Facebook Messenger redesign

Het nieuwe uiterlijk moet de berichtenapp meer het idee geven van een mail-inbox. Facebook wil je niet overspoelen met een schier oneindige lijst gesprekken, maar deelt het startscherm op in blokken. Favorieten zijn de personen waarmee je het vaakst berichten uitwisselt. Ook de zoekfunctie krijgt een update, waardoor je sneller vrienden en conversaties kunt terugvinden.

De nieuwe lijst komt in de plaats van het tabblad met recente gesprekken. De veranderingen worden gaandeweg zichtbaar voor alle gebruikers, dus mocht je ze nog niet zien, dan ben je later vandaag of de komende dagen aan de beurt. Volgens Facebook wordt het met dit nieuwe design simpeler om de app te gebruiken, omdat de informatie die je in beeld krijgt relevanter is.

Facebook probeert op allerlei manieren te zorgen dat de losse Messenger-app interessante functies te bieden heeft. Tegelijk willen ze mensen dwingen om de mobiele app te gebruiken, door bijvoorbeeld het gebruik van de mobiele website niet meer toe te staan. Er worden regelmatig nieuwe functies toegevoegd, zoals een voetbalspelletje en een profielpagina met scanbare codes. Messenger heeft nu 900 miljoen actieve gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2016, 22:00
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.