Willem-app voor films

Nederlandse app Willem vertelt hoe goed een film is

Filmfanaat? Willem vertelt je precies welke films er nu beschikbaar zijn en welke dat binnenkort worden. En nee, niet alleen in bioscopen, maar ook in bijvoorbeeld Netflix.

Filmliefhebber? Dan weet je hoe moeilijk het is om op de hoogte te blijven van alle films die uitkomen. In de bioscopen verschijnen jaarlijks namelijk 350 films, en met de komst van diensten als Netflix wordt het aanbod in je eigen huis nog veel groter. De nieuwe app Willem houdt je op de hoogte van alle nieuwe films die uitkomen. Willem is gemaakt door de mensen achter de app Pathé Thuis.

Willem-app voor films

Willem vertelt je wanneer en waar je je favoriete film kunt zien

Dankzij on-demand diensten als Netflix en talloze verschillende bioscopen is het niet altijd duidelijk wanneer een film waar te bekijken is. De huidige oplossing is om eindeloos door de lijst van Netflix gaan en online te lezen wat er wanneer beschikbaar is in bij on-demand diensten. Niet het leukste klusje wat je kunt bedenken. Voor films die in de Nederlandse bioscopen draaien was er trouwens al een oplossing: de Nederlandse app MrMovie (link), waarin je meteen de bioscoopkaartjes kunt aanschaffen.

Willem heeft wel wat overeenkomsten met MrMovie, maar biedt ook wat andere functies. De gratis app geeft aan welke films er nu beschikbaar zijn en geeft je een lokale releasedatum van nieuwe films, maar vertelt je ook wanneer films beschikbaar zijn in streamingdiensten. Wil je op de hoogte blijven van een nieuwe film? Dan plaats je deze in de lijst ‘Wil ik zien’. Willem laat vervolgens zien waar, wanneer en hoe laat je de film kunt bekijken.

Bovendien zijn er ook lijsten met populaire films aanwezig in de app, zowel voor thuis als in de bioscoop. Daarnaast kun je nieuwe films ontdekken dankzij aanbevelingen van zowel je vrienden als experts.

Sociaal element
Een andere interessante feature is dat er een geheel Nederlandse waardering in de app zit voor iedere film. Deze waardering wordt samengesteld uit recensies van de Nederlandse pers en de beoordelingen van het Nederlandse publiek. Daarnaast zit er een sociaal element in Willem: via een Facebook-koppeling kun je zien welke films je vrienden willen zien en al hebben bekeken. Ook kun je zien hij zij een film hebben beoordeeld en kun jij je eigen favorieten met hen delen. Hiervoor moet je wel toestemming geven via je Facebook-profiel. Een profiel op basis van e-mailadres aanmaken is niet mogelijk.

Bij het opstarten van de app zie je meteen een reeks filmposters, zoals wel vaker bij filmapps. In een oogopslag zie je welke films er in de bioscoop draaien en welke thuis te zien zijn. Via een knop onderin het scherm wissel je tussen bios en thuis. Onder elke filmposter zie je met een percentage hoe goed de films is op basis van alle gebundelde beoordelingen. Dit is vergelijkbaar met buitenlandse filmdiensten zoals Rotten Tomatoes en Metacritic. Je kunt ook kijken hoe je favoriete kranten en websites een film hebben beoordeeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2016, 19:07
Categorie Apps
Onderwerpen bioscoop, film, films, netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.