Voetbal Facebook Messenger

Speel mini-voetbalwedstrijden in Facebook Messenger

Speciaal voor het EK 2016 heeft Facebook een spelletje verstopt in Messenger. Door een voetbal-emoji te versturen naar een ander kun je samen een balletje hooghouden en strijden om de hoogste score.

Facebook verstopte in maart een leuk basketbal-spelletje in Messenger. Nu is het EK 2016 in Frankrijk in volle gang en geheel in stijl heeft Facebook een voetbalspelletje in de app verstopt.

Voetbal Facebook Messenger

Wat is jouw hoogste score in het voetbalspel van Facebook?

Het mini voetbalspel start je door een voetbal-emoji te versturen in Facebook Messenger. Vervolgens klik je op de emoji als je hem verstuurd hebt en kun je gaan spelen. Belangrijk is wel dat je de laatste versie van de app hebt, het spel werkt namelijk alleen met versie 75.0.

Doel van het spel is de bal zo lang mogelijk in de lucht houden, een spel dat veel mensen ook wel in het echte leven spelen. Dit doe je door met je vinger op de bal te drukken, waardoor hij de lucht in vliegt. Bedoeling is dat je terwijl de bal door de lucht schiet, je hem opnieuw aanraakt en hem zo omhoog houdt. Net als in het basketbalspel houdt ook deze game je hoogste score bij, net als die van iedereen in de chat. Zodra je opnieuw begint met spelen is die score echter weer verwijderd.

Facebook voetbalspelFacebook voetbalspel

De game lijkt overigens iets eenvoudiger dan dat het lijkt, want als de bal de randen van je scherm raakt gaat hij harder. Daardoor is het soms lastig om hem bij te houden. Het spel is in ieder geval wel een leuke bezigheid tijdens de rust van een wedstrijd of terwijl je zit te wachten op het volgende duel. Overigens maakte Facebook eerder ook al een schaakspel, dat je nog steeds kunt spelen door @FBChess in te tikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2016, 12:30
Categorie Apps
Onderwerpen facebook messenger, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.