Instant-Articles-02

Facebook Instant Articles nu voor alle iPhone-gebruikers beschikbaar

Facebook Instant Articles verschijnen nu bij iedere iPhone-bezitter in de Facebook-app. Na een test met een selecte groep gebruikers, is het nu voor iedereen makkelijker en sneller om nieuwsberichten in je tijdlijn te lezen.

Instant-ArticlesFacebook Instant Articles, de nieuwe manier hoe Facebook nieuwsberichten laadt in jouw tijdlijn, is vanaf vandaag beschikbaar voor iedereen die gebruikmaakt van de iPhone-app van Facebook. Facebook Instant Articles is gemaakt door dezelfde mensen die de Facebook-app Paper gemaakt hebben.

Facebook Instant Articles nu voor iedereen

Facebook Instant Articles is vanaf vandaag voor iedereen met de iOS-app van Facebook beschikbaar. Het voordeel van Facebook Instant Articles is dat de pagina’s tien keer sneller laden dan normale mobiele websites. Je kunt de Instant Articles herkennen aan het bliksemschichtje in de rechter bovenhoek. Facebook Instant Articles wordt gebruikt met publicaties van The Washington Post, The Huffington Post, Time Inc. en nog veel meer. De Instant Articles zijn ook voorzien van rijkere media, zoals video’s die vanzelf beginnen met spelen of interactieve afbeeldingen. In mei werd Facebook Instant Articles al aangekondigd, maar het werd slechts getest bij 5% van de iOS-gebruikers in Amerika met de Facebook-app.

Wil je het zelf proberen? Zoek in de Facebook-app naar een van de deelnemende uitgevers (bijvoorbeeld Washington Post) en let op de artikelen met bliksemschicht.

Facebook Instant Articles: let op de bliksemschicht Facebook Instant Articles: voorbeeld van een artikel

Afstammeling van Facebook Paper

Facebook Instant Articles is een afstammeling van Facebook Paper, een nieuwsapp van Facebook die alleen in Amerika te gebruiken was (en met een workaround ook in Nederland). Facebook Paper werd geleid door voormalig Apple-werknemers Mike Matas en Kimon Tsinteris. In de Paper-app draaide het om het zo mooi mogelijk vertellen van verhalen binnen een enkele app. Die filosofie hebben ze meegenomen bij de ontwikkeling van Instant Articles. Om van een soortgelijke ervaring als Facebook Paper te kunnen genieten kun je nu dus ook de gewone Facebook-app gebruiken.

Verder is Facebook bezig met een app genaamd Notify, waarmee je je kunt abonneren op nieuwsartikelen en contentmakers. Via pushberichten word je dan op de hoogte gehouden van nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2015, 18:16
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook paper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.