Facebook-Instant-Articles

Facebook Instant Articles: dit heb je eraan op de iPhone

Met Instant Articles neemt Facebook het plaatsen van nieuwsberichten op de schop. Wat verandert er precies en wat heb jij er als lezer aan?

Instant-Articles-02Facebook introduceert vandaag haar Instant Articles, waarbij nieuwssites zoals BuzzFeed en de BBC rechtstreeks artikelen op het sociale netwerk kunnen publiceren. Wat zijn de voordelen voor iPhone-gebruikers? Dat lees je in dit artikel!

Bij Instant Articles worden de artikelen niet van externe sites geladen, maar staan ze op de servers van Facebook zelf. Dit heeft twee voordelen: je hoeft minder lang te wachten tot een nieuwtje geladen is en het maakt de berichten interactiever en mooier. Zo is er plaats voor grote foto’s en video’s en passen de artikelen goed bij de rest van het uiterlijk van Facebook.

De hogere snelheid komt vooral omdat je volledige artikelen direct vanaf Facebook kunt lezen, in plaats dat je door moet klikken naar de website van een publicatie. Dit nam volgens Facebook al snel acht seconden in beslag via een mobiele verbinding. Met Instant Articles moet de leeservaring tien keer zo snel gaan.

Instant-ArticlesNieuwsberichten worden vanaf nu op dezelfde manier geladen als foto’s en video’s, op de achtergrond dus, terwijl jij door je nieuwsfeed scrolt. Voorlopig doen negen publicaties mee met het programma: The New York Times, National Geographic, Buzzfeed, NBC, The Atlantic, The Guardian, BBC News, Spiegel en Bild.

Naast het grotere gebruikersgemak heeft Instant Articles ook voor de nieuwssites zelf een aantal pluspunten. Zo krijgen publicaties de volledige inkomsten en behouden ze dezelfde bezoekcijfers en mogelijkheden om advertenties weer te geven. De rechten van hun berichten hoeven ook niet uit handen te worden gegeven en een automatisch systeem zorgt ervoor dat nieuwe artikelen automatisch naar Instant Articles worden omgezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2015, 10:50
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.