Facebook Threads-app

Facebook werkt aan Instagram Threads-app voor je beste vrienden

Constant je status delen met Facebook

Facebook heeft een nieuw idee: er wordt gewerkt aan een berichten-app onder de naam Threads. Daarmee kun je constant in verbinding blijven met vrienden. Helemaal nieuw is het idee niet, want Snapchat heeft al iets soortgelijks.

Facebook Threads-app

Screenshots van de nieuwe dienst kwamen in handen van The Verge. Threads biedt de mogelijkheid om foto’s, video’s en tekstberichten te delen. Daarnaast kun je je batterijstatus, snelheid en locatie-activiteiten delen, bijvoorbeeld of je onderweg bent. Threads is gekoppeld aan Instagram. Daarin kun je al een lijst met beste vrienden aanmaken, om je belevenissen binnen een beperkte groep vrienden te delen. Met Threads kun je nog nauwer met je vrienden omgaan. Je krijgt bijvoorbeeld meteen te zien als een vriend een nieuwe Instagram Story heeft geplaatst, zonder dat je handmatig notificaties hoeft in te stellen.


Met Threads concurreert Facebook eigenlijk een beetje met zichzelf, namelijk met WhatsApp. Voor veel mensen is WhatsApp inmiddels een verslaving geworden, waarin ze elke minuut van de dag hun huidige status en bezigheden delen. Bij Threads draait het ook om constant kletsen met vrienden.

Threads wordt een losse app

Facebook werkte eerder al aan de app Instagram Direct, een losse berichtenapp. Het was sinds eind 2017 in ontwikkeling, maar bleek geen goed idee. Betatesters waren gefrustreerd dat ze steeds tussen Instagram en een andere app moesten wisselen, als ze een bericht wilden sturen. Bij de Facebook-app is dat overigens heel gewoon: wil je op Facebook een bericht sturen, dan moet je overschakelen naar de losse Messenger-app.

Facebook Threads-app

Constante stroom van gebruikersdata

Toch zou een berichtenapp voor alleen je meest intieme vrienden een goed idee kunnen zijn. Bij Snapchat werkt het in ieder geval goed. De gemiddelde Snapchat-gebruiker brengt meer tijd door in de app, dan de gemiddelde Instagram-gebruiker. Het constante delen van locatie en andere informatie met je vrienden is ook weer handig voor Facebook zelf, want daarmee krijgen ze nog vaker een doorlopende stroom van gebruikersdata, die automatisch wordt gegenereerd door sensoren in je iPhone. Je kunt ook handmatig je status bijwerken.

Volgens Facebook CEO Mark Zuckerberg zijn privéberichten de toekomst van het bedrijf en Threads past daar prima in. Het wekt de indruk van meer privacy, omdat je immers niet alles met de hele wereld deelt. Omdat je met naaste vrienden makkelijker informatie deelt, levert het voor Facebook waarschijnlijk ook meer op qua data. De app wordt momenteel intern getest binnen Facebook. Plannen over een uitrol zijn nog niet bekendgemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.