AirPods met iPhone

Evernote-app laat je nu audio opnemen met Bluetooth-oortjes

Met de Evernote-app kun je voortaan teksten inspreken met je Bluetooth-oordopjes. Ook bevat de app een verbeterde lijstweergave en een overzichtelijker deelmenu.

Audio opnemen met Evernote

De tijd dat Evernote regelmatig met interessante updates kwam ligt alweer een tijdje achter ons. Maar in de pas verschenen update zitten deze keer toch weer wat handige nieuwe functies. Grootste verbetering is dat je met de Evernote-app nu audio kunt opnemen, als ze beschikken over een ingebouwde microfoon. De makers noemen daarbij expliciet de AirPods, maar het geldt natuurlijk ook voor andere Bluetooth-oordopjes waarmee je kunt bellen (want dat betekent dat er een microfoon in zit).


Voor mensen die Premium- of Business-gebruiker zijn, is het goede nieuws dat de Context-functie terug is. Ook is de lijstweergave van de Evernote-app aangepast, zodat je duidelijker ziet waar je bent. De maand en het jaar blijven bovenaan het scherm staan als je door je notities bladert. Gebruik je de scrolbalk, dan verschijnt er vanzelf een vakje in beeld waarmee je makkelijk van maand naar maand kunt springen.

AirPods met iPhone

Het deelmenu is opgeruimd, zodat je makkelijker je notities kunt delen met anderen, zonder eerst door een verwarrend menu te hoeven scrollen. De oude opties bestaan nog steeds, maar staan nu iets meer verstopt. Daarnaast zijn er een hoop bugs opgelost. Zo waren er wat problemen bij het synchroniseren en het kopiëren en plakken van notities.

Evernote is een app waarmee je privé of zakelijk je notities kunt beheren. Je kunt teksten plakken, todolijstjes maken, afbeeldingen toevoegen en documenten scannen met je camera. Ook kun je handgeschreven notities maken, schetsen en samenwerken met anderen. Vijf jaar geleden was Evernote een van de populairste apps, maar sindsdien heeft het achterliggende bedrijf een ommezwaai gemaakt en richt zich meer op betalende en zakelijke gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2018, 19:36
Categorie Apps
Onderwerpen airpods, evernote
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.