Eerste screenshot van de App Store

Een screenshot op de website van Apple toont een afbeelding die de indruk wekt dat het om de App Store gaat, waarmee iPhone-bezitters straks software van derden kunnen installeren. Het is de eerste keer dat zo'n screenshot opduikt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

App storeiPhonefreakz ontdekte in een afbeeldingenmap onder de domeinnaam Apple.com een screenshot waaruit wel moet worden geconcludeerd dat het om de nieuwe AppStore gaat. Het screenshot ziet eruit als een scherm met profielinstellingen voor de iPhone: de koptekst luidt ‘Install Profile’. Ook staat er een groen Trusted-vinkje naast de installatieknop. Toen Steve Jobs de App Store in maart aankondigde, zei hij dat het om een applicatie ging, die speciaal was geschreven om applicaties op de iPhone te leveren. Het zal bij de volgende release op elke iPhone worden geïnstalleerd, aldus Jobs. Ook op gejailbreakte?


Eerder lekte iWeb een paar dagen voor de keynote-presentatie op dezelfde wijze uit: omdat de afbeeldingen al op een webserver waren gezet en daarbij onvoldoende waren afgeschermd.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.