Nieuwe GPS-oplossing voor de iPhone: xGPS

xGPS is een nieuw project, waarin aan een open hardware- en software-oplossing voor GPS wordt gewerkt. De eerste screenshot is al beschikbaar en laat zien dat xGPS in Google Maps wordt geïntegreerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

xGPSEr is nog weinig informatie bekend over xGPS, een nieuw project dat tot doel heeft om open GPS-hardware en -software voor de iPhone en iPod touch te ontwikkelen. Aan het project wordt nog volop gewerkt waardoor het maar beter is om niet te vragen wanneer we concrete resultaten kunnen zien. Dat weten de ontwikkelaars namelijk zelf ook niet. Het eerste gedeelte van de gebruikersinterface is nu klaar en zal worden geïntegreerd in de Maps-applicatie op de iPhone. Daarnaast hebben de ontwikkelaars een werkend prototype gemaakt op basis van de SIRFIII-chipset.


xGPS voor de iPhone - PrototypeDe website xgps.xwaves.net zal het centrale punt zijn waar je informatie over het project kunt volgen. Op dit moment is daar alleen nog één screenshot te zien en een zeer ingewikkeld uitziend prototype gebaseerd op de GPS SirfIII-chipset, verbonden met de seriele poort van de iPhone (en iPod touch). Volgens de ontwikkelaars kan de clientapplicatie zelf de GPS in- en uitschakelen om de batterij niet onnodig te belasten. Ingeschakeld vraagt de GPS-module overigens 82mA van de iPhone, in uitgeschakelde toestand 7mA, maar er wordt hard aan gewerkt om het stroomverbruik in ruststand nog lager te krijgen.

De clientapplicatie werkt de positie een keer per seconde bij op de Google Maps-applicatie, wat helaas nu nog betekent dat je ook een werkende internetverbinding moet hebben. Om die beperking te omzeilen zoekt de ontwikkelaar mede-enthousiastelingen die een onafhankelijke kaartapplicatie zouden kunnen maken, vergelijkbaar met hoe PSP Maps voor de Playstation Portable werkt.

Meer info: xGPS
Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.