iFixit iPhone XS teardown

Gerucht: ‘Eerste 5G-modem van Apple komt in 2021’

Maar in welk apparaat?
Dankzij de overname van Intel lijkt er flink schot te zitten in de ontwikkeling van Apple's eigen 5G-modem. Volgens bronnen wil Apple in 2021 haar eerste eigen 5G-modem gebruiken, maar de vraag is nog in welk apparaat.

Het hing al even in de lucht, maar de overname van Intel’s modemtak door Apple werd eindelijk officieel. Wat Apple met deze modemtak wil gaan doen, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Apple werkt al jaren aan een eigen modemchip, waardoor ze minder afhankelijk zijn van andere leveranciers zoals Qualcomm. De overname geeft Apple volgens bronnen een flinke boost in de ontwikkeling.

‘Eerste Apple 5G-modem in 2021’

Volgens bronnen gaat Apple in 2020 nog een 5G-modem van Qualcomm gebruiken voor in de 2020 iPhones, zo meldt Reuters. Maar voor het jaar daarna wil Apple voor het eerst een eigen 5G-modem gaan uitbrengen. Eerder was nog de voorspelling dat er pas in 2025 een Apple 5G-modem zou komen. Het is echter nog maar de vraag of we dat dan ook meteen in de iPhone gaan zien.

Bekijk ook

Apple's overname van Intel-modemtak afgerond

Intel laat in een persbericht weten dat de overname van de modemtak afgerond is. Eerder dit jaar kondigde Apple in een persbericht aan dat ze de meerderheid van de smartphone modem-activiteiten van Intel hebben overgenomen.

Het zou goed kunnen dat Apple eerst een ander product gebruikt om de modems in uit te brengen, die op veel kleinere schaal verkocht worden dan de iPhone. Een goede mogelijkheid zijn de Cellular-modellen van de iPad. Dat Apple het voorzichtig aan wil pakken, heeft ook te maken met compatibiliteit. De modems moeten verbinding kunnen maken met alle netwerken ter wereld, dus het is niet zomaar een kwestie van een Qualcomm-modem vervangen door die van Apple zelf.

Het kan daarom dus nog wel even duren voordat de eerste 5G-iPhone met Apple-modem in de schappen ligt. Zoals gezegd komt naar verwachting in 2020 de allereerste 5G-iPhone op de markt. In Nederland gaan volgens verwachting de eerste 5G-frequenties onder de hamer, dus het duurt daarna nog wel een paar jaar voordat een Nederlandse provider een werkend en dekkend 5G-netwerk opgestart heeft.

Bekijk ook

5G-netwerken: alles over de snelle mobiele netwerken

5G-netwerken zijn de opvolger van 4G en beloven dat je veel sneller kunt internetten, ook onderweg. Wat is de status bij de Belgische en Nederlandse providers, wanneer kun jij het gaan gebruiken en welke 5G iPhones zijn er? Dat lees je in dit uitgebreide overzicht!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5G

5G is de nieuwste generatie van het mobiele datanetwerk. Het is de opvolger van 4G en heeft over het algemeen een beter bereik met hogere snelheid. Er zijn meerdere versies van 5G, die gebruikmaken van verschillende frequenties van (Nederlandse) providers. In Nederland wordt anno 2021 nog de beperkte versie van 5G gebruikt, waarbij de verbetering in internetsnelheid nog niet heel groot is. De iPhone 12-serie en de nieuwste iPad Pro 2021 werken met 5G en ook toekomstige modellen krijgen ondersteuning. Het 5G-modem is gemaakt door Qualcomm, maar ook Apple werkt aan een eigen modem voor iPhones. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G-providers en meer.

5G
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.