iFixit iPhone XS teardown

Gerucht: ‘Eerste 5G-modem van Apple komt in 2021’

Maar in welk apparaat?

Dankzij de overname van Intel lijkt er flink schot te zitten in de ontwikkeling van Apple's eigen 5G-modem. Volgens bronnen wil Apple in 2021 haar eerste eigen 5G-modem gebruiken, maar de vraag is nog in welk apparaat.

Het hing al even in de lucht, maar de overname van Intel’s modemtak door Apple werd eindelijk officieel. Wat Apple met deze modemtak wil gaan doen, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Apple werkt al jaren aan een eigen modemchip, waardoor ze minder afhankelijk zijn van andere leveranciers zoals Qualcomm. De overname geeft Apple volgens bronnen een flinke boost in de ontwikkeling.

‘Eerste Apple 5G-modem in 2021’

Volgens bronnen gaat Apple in 2020 nog een 5G-modem van Qualcomm gebruiken voor in de 2020 iPhones, zo meldt Reuters. Maar voor het jaar daarna wil Apple voor het eerst een eigen 5G-modem gaan uitbrengen. Eerder was nog de voorspelling dat er pas in 2025 een Apple 5G-modem zou komen. Het is echter nog maar de vraag of we dat dan ook meteen in de iPhone gaan zien.

Het zou goed kunnen dat Apple eerst een ander product gebruikt om de modems in uit te brengen, die op veel kleinere schaal verkocht worden dan de iPhone. Een goede mogelijkheid zijn de Cellular-modellen van de iPad. Dat Apple het voorzichtig aan wil pakken, heeft ook te maken met compatibiliteit. De modems moeten verbinding kunnen maken met alle netwerken ter wereld, dus het is niet zomaar een kwestie van een Qualcomm-modem vervangen door die van Apple zelf.

Het kan daarom dus nog wel even duren voordat de eerste 5G-iPhone met Apple-modem in de schappen ligt. Zoals gezegd komt naar verwachting in 2020 de allereerste 5G-iPhone op de markt. In Nederland gaan volgens verwachting de eerste 5G-frequenties onder de hamer, dus het duurt daarna nog wel een paar jaar voordat een Nederlandse provider een werkend en dekkend 5G-netwerk opgestart heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2019, 12:46
Bron Bron Reuters
Via Via 9to5Mac
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen 5g, modem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.