iPhone 8 concept op tafel

‘Apple werkt aan drie iPhone 8-modellen met glazen achterkant, waaronder 5-inch’

De iPhone 8 zal in 3 varianten verkrijgbaar zijn, waaronder een model met 5-inch scherm, allemaal met glaspaneel aan de achterkant. Eén ervan wordt een premium-model met OLED-scherm.

Apple werkt aan drie nieuwe iPhone 8-modellen die in 2017 moeten verschijnen. Ze zullen allemaal zijn voorzien van een glazen achterkant, beweert de Japanse site Nikkei. Eerder werd ook al gesproken over drie modellen, maar alleen het duurdere model zou voorzien zijn van een OLED-scherm en een glazen achterkant. De andere twee zouden nog gewoon van aluminium zijn gemaakt.

iPhone 8 concept op tafel

Alledrie met glazen achterkant

Nikkei baseert zich op informatie uit de toeleveringsketen. Het zou gaan om drie formaten: 4,7-inch, 5-inch en 5,5-inch. Eén daarvan zal inderdaad een premium-model zijn met een OLED-scherm, maar ze zijn alledrie voorzien van glaspanelen aan de achterkant. De twee goedkopere toestellen hebben een standaard LCD-scherm, zoals in de huidige iPhones.

De glazen achterkanten zullen worden geleverd door Biel en Lens, niet door Foxconn, beweren de bronnen van Nikkei. Hier mee worden Biel Crystal Manufactory en Lens Technology bedoeld, twee Chinese bedrijven die gespecialiseerd zijn in glasproductie. De voor- en achterkant worden bijeen gehouden door een aluminium frame. Foxconn was de afgelopen tijd bezig met het ontwikkelen van glazen behuizingen, maar de keuze zou op andere partners zijn gevallen omdat zij technologisch vooroplopen.

Het is niet de eerste keer dat wordt gesproken over drie modellen. Apple zou eerder dit jaar ook al plannen hebben gehad om drie modellen uit te brengen, waarbij de Plus-versie met en zonder dubbele cameralens zou worden uitgebracht. Uiteindelijk koos Apple voor een model met alleen een dubbele cameralens. De verwachting is dat de iPhones in 2017 een behoorlijk ander uiterlijk krijgen, met onder andere een scherm tot aan de rand en een ingebouwde Touch ID-knop in het scherm. De homeknop vervalt dan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2016, 19:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.