Here One: draadloos muziek luisteren én het verkeer horen

Met de Here One luister je naar muziek, maar hoor je ook nog steeds het verkeer om je heen.

In Nederland fietsen we wat af en dat doen we graag met wat muziek in onze oren. Maar daardoor hoor je het verkeer om je heen vaak niet meer, wat levensgevaarlijk kan zijn. Dit probleem doet zich niet alleen in Nederland voor, maar overal ter wereld. Doppler Labs springt daar slim op in met haar draadloze oortjes Here One, die je muziek laten luisteren en je het verkeer laten horen.


Here One

Met Here One kun je hands-free bellen en het verkeer horen

Draadlozer dan de Here One worden oortjes bijna niet. Het zijn namelijk twee losse apparaatjes die je in je oor steekt, zonder dat er ergens een draadje aan vast zit. Maar meest interessant van deze oortjes is dat ze ‘layered listening’ (gelaagd luisteren) introduceren. Hiermee hoor je jouw eigen muziek prima, maar ook de geluiden om je heen. Een auto die aankomt, hoor je dus en dat kan je een ongeluk besparen.

Hierbij heb je zelf ook nog eens behoorlijk wat controle. Er worden geen hele frequentieblokken geblokkeerd, maar je stelt zelf in welke specifieke geluiden je beter of juist niet wilt horen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekken tussen mensen op straat of het gehuil van baby’s. Jouw specifieke voorkeuren kun je opslaan in een persoonlijk profiel, waardoor je niet steeds met de instellingen hoeft te klooien. Dit profiel vind je terug in de bijgeleverde app, die je ook suggesties geeft op basis van je omgeving.

Here One App

Hands-free set
Bovendien kun je meer dan alleen maar muziek luisteren. Via de Here One kun je ook telefoontjes beantwoorden, gesprekken versterken (handig in een druk restaurant bijvoorbeeld) en muziek live remixen met volumes, EQ en geluidseffecten. Daarnaast is het mogelijk om Siri aan te spreken zonder je telefoon er bij te moeten pakken.

Goedkoop is de Here One niet. Je betaalt 299 dollar voor één set. In Amerika worden ze in november op de markt gebracht en de internationale markt komt “later deze herfst”. Wij moeten dus nog even geduld hebben, maar met een beetje geluk zijn ze er op tijd voor de iPhone 7, die volgens de geruchten geen koptelefoonaansluiting meer heeft.

Bekijk ook

Opinie: Koptelefoonaansluiting verdwijnt ook bij andere fabrikanten, wat betekent het voor jou?

Andere fabrikanten gaan de 3,5mm koptelefoonaansluiting al afschaffen. Wat betekent dat voor jou als iPhone-gebruiker, als andere fabrikanten voor USB-C kiezen en Apple niet?

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.