Disney+ streams

Disney+ biedt vier gelijktijdige streams en gratis 4K

Terwijl we nog vol spanning zitten te wachten op meer details over Apple TV+ heeft Disney inmiddels meer bekendgemaakt over de line-up van dit najaar. Ook weten we nu dat je gratis 4K films kunt kijken en dat er vier streams gelijktijdig te zien zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Disney+ lijkt een aantrekkelijk alternatief te worden voor Apple TV+. De dienst heeft veel grote namen aan boord en heeft nu inmiddels wat meer over de programmering bekendgemaakt. Volgens The Streamable kun je straks naar 4 gelijktijdige streams kijken en is 4K content inbegrepen in de maandprijs. Je betaalt daarvoor €6,99 per maand. Verder kun je maximaal 7 profielen per account aanmaken en je kunt kijken op 10 verschillende apparaten. Er komt een Kids Mode voor kinderen en er zijn extra’s te zien bij de films, zoals deleted scenes en een Director’s Commentary. Daarmee is Disney+ een aantrekkelijk alternatief voor Netflix, dat meer dan een tientje per maand kost en extra geld vraagt voor 4K. Bovendien heb je bij het instapabonnement van Netflix maar één stream.


De constante prijsverhogingen bij Netflix hebben in de VS al geleid tot het weglopen van consumenten en dat kan nog wel eens gaan versterken als leuke films en series straks versnipperd raken over meerdere diensten. Nu is Netflix voor veel mensen nog een no-brainer, maar dat kan gaan veranderen als er straks meerdere goedkopere diensten zijn met een beter aanbod. Disney+ is er in ieder geval klaar voor: er komen wekelijks nieuwe afleveringen van eigen series, waardoor je blijft kijken. Netflix heeft de gewoonte om series meteen volledig online te zetten, waardoor je na een avondje bingewatch en alweer op zoek moet naar iets anders.

Remake van Lady and the Tramp

Disney heeft als lokkertje een trailer voor de remake van Lady and the Tramp beschikbaar gesteld, waarin twee hondjes proberen om hun weg te vinden in de wereld. Eerder maakte Disney al soortgelijke remakes van The Lion King, Aladdin en Dumbo. Die kon je in de bioscoop bekijken, maar voor Lady and the Tramp gaat het om een Disney+ exclusieve. Je zult dus abonnee moeten zijn van Disney+ (of iemand kennen met een abonnement) om het te kijken.

Eigenlijk stond Lady and the Tramp gepland voor de bioscoop, maar Disney wijzigde de plannen. Het is de eerste grote release die via Disney+ te zien is. In de toekomst kunnen we ook nog Mulan en The Little Mermaid verwachten.

The Mandalorian

Verder komt er een Ms. Marvel-serie beschikbaar en series over She Hulk en Moon Knight. En voor de Obi-Wan Kenobi-serie is Ewan McGregor gestrikt. Disney heeft meer Star Wars-series zoals The Mandalorian beloofd en een zevende seizoen van The Clone Wars. Er komen ook exclusieve films zoals Frozen 2 op het platform.

Disney+ gaat op 12 november van start in Nederland, de VS en enkele andere landen. Je betaalt €6,99 per maand of €70 per jaar. In de VS kun je bovendien een bundel met Hulu en ESPN+ afsluiten, maar daarbij heb je maar twee gelijktijdige streams. Je kunt kijken op iOS, AppleTV, en iPadOS.

Nu maar afwachten wat Apple daar tegenover gaat stellen… Apple TV+ moet nog wel een inhaalslag maken, maar heeft al een aantal grote namen aan zich weten te binden. Op Apple TV+ kun je bijvoorbeeld kijken naar ‘For All Mankind’, een sci-fi-serie over de space race in de jaren zestig. Ook komt er een aangepaste versie van Min Jin Lee’s boek ‘Pachinko’ en kun je kijken naar ‘Mythic Quest’, een comedy over gameontwikkelaars. Apple heeft zo’n 40 titels op de lijst staan, die gaandeweg beschikbaar komen. Disney heeft al een gigantisch aanbod met meer dan 300 films, onder andere uit de reeksen Star Wars en Marvel. Meer weten? Engadget heeft een first look.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.