Apple Draait Door: komt de Digital Crown naar de iPad?

Apple ziet wel wat in een iPad die uitgerust wordt met een Digital Crown zoals op de Apple Watch. In een patent heeft Apple deze mogelijkheid vastgelegd, waardoor je tekst kunt vergroten, het volume aan kunt passen en meer.

Draaien aan de Digital Crown op de Apple Watch.

De Digital Crown kennen we inmiddels van de Apple Watch en is een handig hulpmiddel om door de schermen en het homescreen van de Apple Watch te navigeren. Maar Apple ziet meer toekomst in deze manier van besturen, want in een patent wordt omschreven hoe een Digital Crown-achtig mechanisme kan werken op een iPad. Draait Apple nu door of is dit een gouden greep?

Digital Crown op een iPad

De Digital Crown is op de Apple Watch een heel praktisch hulpmiddel. Dit komt voornamelijk doordat het scherm van de Apple Watch erg klein is, waardoor je het scherm zou blokkeren als je door apps wil bladeren met je vingers. De Digital Crown kan echter ook door apps gebruikt worden om bijvoorbeeld in te zoomen op een kaart of om het volume harder te zetten. Apple zou in ieder geval ook met het idee rondgelopen hebben om dit toe te passen op een iPad of iPhone.

Digital Crown naar de iPad volgens patent.

In het patent wordt omschreven dat een knop met draaimechanisme gebruikt kan worden om het volume aan te passen, in te zoomen op tekst en het toestel te vergrendelen. Er worden geen uitgebreide functies omschreven die exclusief voor een iPad of iPhone zouden werken. In een ander patent wordt een knop met een waterbestendig design omschreven die een “squishy feel” moet geven als je deze indrukt. Deze omschrijving komt overeen met die van de Digital Crown.

Digital Crown op een iPad in een patent.

De laatste jaren heeft Apple het aantal knoppen op de iPad juist verminderd door het verdwijnen van de muteschakelaar bij de volumeknoppen. Voor de iPhone wordt ook al enige tijd gesproken over een iPhone zonder homeknop, maar voordat het zover is zijn we vermoedelijk nog wel enkele jaren verder. Wel zou de iPhone 7 mogelijk een homeknop met Force Touch krijgen.

Bekijk ook

Opinie: 3D Touch maakt een fysieke homeknop op de iPhone overbodig

Dankzij 3D Touch kan Apple de homeknop achterwege laten. Wisselen tussen apps en terug naar het beginscreen kan ook met 3D Touch-acties en het levert een strakkere, minimalistische iPhone op. Wellicht al in de iPhone 7?
Bekijk ook

Heeft de iPhone van de toekomst nog wel knoppen nodig? [Opinie]

EĆ©n van de geruchten rondom de iPhone 7 is dat de homeknop gaat verdwijnen. Maar heeft de iPhone van de toekomst nog wel knoppen nodig?

Noot: de titel is een woordspeling, geen persoonlijke mening šŸ˜‰

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.