Mobiel Bankieren van ING met instellingen.

Mobiel Bankieren-app van ING wordt alternatief voor TAN-codes

Binnenkort moet het mogelijk worden om betalingen in Mijn ING goed te keuren met de Mobiel Bankieren-app als vervanging van de TAN-codes. Dit blijkt uit de nieuwe voorwaarden van Mijn ING.

Mobiel Bankieren van ING met instellingen.

De Mobiel Bankieren-app van ING is niet alleen handig om snel je saldo te zien of om betalingen te verrichten vanaf je iPhone of iPad, maar kan straks ook worden ingezet voor bankzaken die je regelt vanaf de desktop via de Mijn ING-website. In plaats van de bekende TAN-codes kun je binnenkort ook betaalopdrachten goedkeuren met de Mobiel Bankieren-app. Dit blijkt uit de nieuwe voorwaarden van Mijn ING, waarover klanten een e-mail hebben ontvangen.

Mobiel Bankieren-app om betaalopdrachten goed te keuren

Nieuwe voorwaarden in ING Mobiel Bankieren voor goedkeuren van betalingen.Als je momenteel gebruikmaakt van internetbankieren bij de ING, moet je elke betaalopdracht die je via de ING-website doet goedkeuren met een TAN-code. Je hebt hierdoor geen apart apparaatje nodig zoals bij de ABN AMRO of Rabobank, maar vult de gegeven TAN-code in om de opdracht te verzenden. Momenteel kan dat via een papieren TAN-lijst of via een code die je per sms of stemcomputer kunt ontvangen op je telefoon. Uit de nieuwe voorwaarden van Mijn ING blijkt dat er vanaf het najaar een optie bij komt. De Mobiel Bankieren-app wordt toegevoegd als autorisatiemiddel om betaalopdrachten die je doet via Mijn ING goed te keuren.

De functie wordt momenteel al getest bij enkele klanten. In onderstaande afbeelding is te zien hoe de functie gaat werken. De te versturen betaling verschijnt automatisch in beeld zodra je inlogt in de Mobiel Bankieren-app, waarna je alleen nog maar op goedkeuren hoeft te tikken om de opdracht te verzenden. Zodra de functie beschikbaar komt, laat de ING dit aan haar klanten weten. Over een precieze datum is nog niet gesproken, maar de nieuwe voorwaarden gelden in ieder geval vanaf 1 oktober 2016. Je kunt momenteel wel al (mobiele) iDEAL-betalingen verrichten met de Mobiel Bankieren-app. Ook bij andere banken, zoals de Rabobank en ABN AMRO is dit al enige tijd mogelijk.

ING betaling versturen met Mobiel Bankieren.

ING Mobiel Bankieren kreeg recent nog de mogelijkheid om toekomstige afschrijvingen te kunnen bekijken. De nieuwe Kijk Vooruit-functie moet zeer binnenkort voor iedere gebruiker beschikbaar zijn, maar op dit moment is er al een groot aantal mensen met de Mobiel Bankieren-app waar deze mogelijkheid al ingeschakeld is. ‘Kijk Vooruit’ voorspelt welke betalingen er de komende 35 dagen aan zitten te komen. Vind je deze optie niet wenselijk, dan kun je dit zelf uitzetten in de instellingen.

Met dank aan lezer Jari voor de afbeelding!

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 28 juli: We hebben nu ook screenshots en uitleg toegevoegd hoe de functie zal gaan werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2016, 14:56
Categorie Apps
Onderwerpen ing bankieren, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.