Telegraaf-app vernieuwd op iPhone.

Telegraaf-app voor iOS vernieuwd, maar Apple Watch-app is verdwenen

De Telegraaf heeft haar app voor iPhone en iPad compleet vernieuwd. De nieuwe versie ligt nu in één lijn met de website en is ook nog geoptimaliseerd voor de iPhone X. Voor Apple Watch-gebruikers is er minder goed nieuws, want die is met ingang van versie 4.0 verdwenen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De app van De Telegraaf stond de laatste jaren qua ontwikkeling flink stil. De laatste update van de app is van alweer een jaar geleden, terwijl de app ook nog niet aangepast was voor de iPhone X. De nieuwe versie 4.0 die nu in de App Store staat, brengt hier verandering in. De app heeft een nieuw uiterlijk, verbeterde navigatie en is geoptimaliseerd voor de nieuwste toestellen.

De Telegraaf-app vernieuwd

In de vernieuwde Telegraaf-app is het design flink aangepakt. Het oubollige design van de vorige versie heeft plaatsgemaakt voor een nieuw fris design met de navigatie aan de bovenkant. Je kunt nu gewoon naar links en rechts vegen om te wisselen tussen de verschillende katernen, zonder dat je eerst op de menuknop moet tikken. Ook de weergave van de artikelen is verbeterd en de app laadt een stuk sneller dan bij de vorige versie. De app heeft helaas geen optie om voor pushberichten te filteren tussen sport- en gewoon nieuws. Bij de NOS en NU.nl is dit sinds kort wel mogelijk.

Telegraaf-app vernieuwd op iPhone.

Alle artikelen in de app kun je nog steeds aan een leeslijst toevoegen, die via het zijmenu op te roepen is. Daarnaast heb je nu ook de mogelijkheid om onderwerpen te volgen, zodat je alle nieuwsberichten over een specifiek onderwerp bij elkaar vindt. Behalve de iPhone-versie is de app ook op de iPad opgeschoond, zodat artikelen beter te lezen zijn. Heb je een account bij de Telegraaf, dan kun je tijdelijk gratis de zogenaamde Extra-artikelen lezen. Om de app te kunnen gebruiken moet je echter wel akkoord gaan met de voorwaarden. Het is niet mogelijk om dit af te wijzen.

Vernieuwde Telegraaf-app.

Wel op de iPhone X, niet meer op Apple Watch
De nieuwe versie maakt de app ook meteen geschikt voor de iPhone X. Dat wil zeggen dat de zwarte balken aan de boven- en onderkant van de app verdwenen zijn, omdat het complete scherm gebruikt wordt. Apple Watch-bezitters moeten het nu zonder Telegraaf-app doen. De Telegraaf was er als één van de eerste bij met een eigen Apple Watch-app en is in de tijd daarna ook vaak bijgewerkt. Ook was het mogelijk om het laatste nieuws op je wijzerplaat te krijgen, maar de laatste tijd functioneerde de Apple Watch-app niet meer goed. De Telegraaf lijkt daarom besloten te hebben om de app helemaal te verwijderen.

Als je nog nieuws wil blijven lezen via je Apple Watch, dan kan je nu alleen nog terecht bij de NOS en het RTL Nieuws. Voorheen hadden ook de regionale omroepen en NU.nl een eigen Apple Watch-variant, maar die zijn enkele maanden geleden al verdwenen. Wij vinden echter dat anno 2018 Apple Watch-apps een tweede kans verdienen, al is niet elke type app even praktisch.

Bekijk ook

Opinie: Het is tijd om Apple Watch-apps een tweede kans te geven

Apps op de Apple Watch werden een lange tijd als onbruikbaar beschouwd, omdat ze langzaam waren en niets toevoegden aan de bijbehorende app op de iPhone. Het is echter tijd om Apple Watch-apps te omarmen, want er zijn nu bruikbare voorbeelden van apps die het goed aanpakken.

Je kunt de Telegraaf-app downloaden via deze link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 februari 2018 om 21:54
Onderwerp
Categorie
Apps
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.