Apple Watch met groter scherm in vergelijking.

Zo zien een Apple Watch en iPad Pro met groter scherm eruit

In vergelijking met huidige modellen

Volgens de geruchten krijgen zowel de Apple Watch als de nieuwe iPad Pro bijna randloze schermen. Maar hoe ziet dat er dan uit? Nieuwe plaatjes laten zien hoe de schermen groter kunnen worden, terwijl de behuizing gelijk blijft of zelfs veel kleiner wordt.

De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo weet het zeker: er komt een Apple Watch Series 4 met groter scherm aan. In zijn nieuwste voorspelling (met onder andere een nieuwe Mac mini) noemt hij zelfs twee nieuwe formaten, namelijk 1,57-inch en 1,78-inch, omgerekend 39,9mm en 45,2mm. Dat lijkt een kleine verandering ten opzichte van de huidige 38mm en 42mm-modellen, maar nieuwe concepten laten zien dat zo’n kleine verandering toch grote gevolgen kan hebben. Ook zijn er plaatjes gemaakt van de nieuwe iPad Pro met groter scherm.

Concept van Apple Watch Series 4 met groter scherm

We schreven al eerder over een concept van een nieuwe Apple Watch met groter scherm, maar nu we meer specificaties hebben kunnen we een betere voorstelling maken hoe een nieuwe Apple Watch eruit kan zien. De website 9to5Mac heeft de nieuwe concepten gemaakt en vergeleken met de huidige Apple Watch-modellen. De plaatjes laten zien dat je dankzij het iets grotere scherm veel meer ruimte hebt voor de wijzerplaat en dat de foto’s er beter uit zien. De behuizing van de modellen blijft hetzelfde, want dankzij een dunnere schermrand is alleen het scherm zelf groter. Wel is de kans groot dat Apple afgeronde hoeken gebruikt, net zoals ze dat nu doen op de iPhone X. Apple moet door de dunnere randen binnenin waarschijnlijk afgeronde schermranden gebruiken, net als op de iPhone X het geval is.

Apple Watch met groter scherm in vergelijking.

Ontwikkelaar en voormalig Apple-medewerker Ryan Jones heeft een schematische tekening gemaakt van de nieuwe modellen, met daarin de mogelijke resolutie en exacte afmetingen. Hij komt daarmee uit op 38% meer schermruimte op het 38mm-model, terwijl een nieuwe 42mm-Apple Watch 35% meer schermruimte heeft.

Concept 11-inch iPad Pro

Tot slot heeft 9to5Mac nog eenzelfde soort concept gemaakt voor een nieuwe iPad Pro. Ook dit model krijgt naar verwachting dunnere schermranden, vergelijkbaar met de iPhone X. Ming-Chi Kuo voorspelde al dat de nieuwe iPad Pro een 11-inch scherm krijgt, een fractie groter dan de huidige 10,5-inch iPad Pro. Daarbij geldt dat de behuizing zelf iets kleiner wordt dankzij dunnere schermranden. Behalve een nieuw 11-inch model wordt er ook een nieuwe 12,9-inch iPad Pro verwacht. Vooral bij dit model is het verschil in formaat erg groot, omdat de huidige 12,9-inch iPad Pro nog flinke schermranden heeft.

iPad Pro concept met groter scherm in vergelijking.

In de iPad Pro-plaatjes is geen rekening gehouden met een notch, hoewel de iPad Pro wel Face ID krijgt. Door de iets bredere randen op een nieuwe iPad Pro in vergelijking met de iPhone X, is een inkeping voor de sensoren niet nodig. Het lijkt al met al een druk najaar voor Apple te gaan worden. Als alle geruchten kloppen en de concepten in de buurt komen van de uiteindelijke toestellen, heeft Apple eind dit jaar voor nagenoeg elk product een bijna randloos model in het assortiment.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2018, 8:56
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch series 4, concept, ipad pro
Devices Apple Watch Series 4, iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.