Bunq gratis Apple Pay

bunq laat je nu gratis Apple Pay gebruiken met Travel Card

bunq kondigt vandaag aan dat je je Travel Card voortaan kunt toevoegen aan Apple Pay. Dit betekent dat je geen betaald bunq Premium-account meer nodig hebt om gebruik te maken van Apple Pay. Maar er gelden wel een paar beperkingen, want je kunt lang niet overal in Nederland met creditcard betalen.

Travel Card werkt nu met Apple Pay

Zowel Apple Pay als Google Pay zijn nu te gebruiken met de bunq Travel Card. Hiervoor moet je wel in een van de volgende landen wonen: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Ierland. Sinds een paar weken is Apple Pay gewoon via bunq te gebruiken als je Premium-klant bent. Nu de Travel Card erbij komt is het voor een veel grotere groep klanten beschikbaar.

Mastercard: niet in elke supermarkt

De Travel Card is een pas voor op reis, waarbij je profiteert van de echte wisselkoers zonder extra kosten. De pas is bedoeld voor vakanties, maar je kunt ‘m ook gewoon in Nederland en België gebruiken, bij winkels die Mastercard accepteren. En daar zit ook meteen het knelpunt: wil je bijvoorbeeld je supermarktboodschappen afrekenen, dan kan dat vaak niet met Mastercard maar alleen met de gewone pinpas.

Verder is er geen sprake van een normale creditcard, waarbij je ‘op krediet’ uitgaven kunt doen, maar van een debit-creditcard waarop je eerst een tegoed moet storten. Wil je bijvoorbeeld een auto of een vakantiewoning huren en moet daarvoor een borg van €500 gesteld worden, dan kan dat bij een normale creditcard zolang je binnen de kredietlimiet blijft. Maar bij de Travel Card pas moet er daadwerkelijk €500 op de kaart staan. Je kunt alleen geld uitgeven dat je hebt.

Je kunt bij bunq alleen Apple Pay activeren als je 16 jaar of ouder bent.

bunq travel card

bunq brengt geen maandelijkse kosten in rekening voor de Travel Card, waardoor het nu een van de goedkoopste manieren is om gebruik te maken van Apple Pay. Bij ING betaal je weliswaar niets extra voor Apple Pay, maar je moet nog wel een normale bankrekening hebben en daar zijn kosten aan verbonden: een Oranje Pakket kost €1,55 per maand. Bij andere nieuwkomers in de bankwereld kun je vaak ook gratis of voor een veel lager bedrag dan de traditionele banken een rekening openen.

Bij Monese en N26 kun je een gratis account aanmaken en Apple Pay gebruiken. Dit werkt ook alleen in combinatie met Mastercard. Bij Revolut kun je gratis een account aanmaken voor Apple Pay, maar je betaalt nog wel een paar euro verzendkosten voor het ontvangen van de pas*.

*Door tijdelijke acties en wijzigingen kunnen de genoemde tarieven in de loop van de tijd veranderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.