Steve Jobs Theater

Apple krijgt patent op ontwerp Steve Jobs Theater

Het Steve Jobs Theater is nu bijna een jaar in gebruik, maar vandaag krijgt Apple patent op het ontwerp van het gebouw. Dat is de plek waar Apple de iPhone X vorig jaar aankondigde en dit jaar vermoedelijk weer nieuwe producten gaat uitpakken.

Het patent dat Apple heeft gekregen is voor het glazen gebouw dat zich boven de grond bevindt. Het Steve Jobs Theater bestaat eigenlijk uit drie delen: een ontvangstruimte, een grote trap en de zaal waar presentaties gehouden worden. Op het design de ontvangstruimte is patent verleend.

Het Steve Jobs Theater

Het ontwerp van het Steve Jobs Theater is behoorlijk opvallend. De bovenkant, waar dus patent op gegeven is, bestaat uit een ronde en glazen muur. Er zijn geen ondersteuningsbalken zichtbaar, al zijn die er wel. Het glas waar de cirkel uit bestaat, wordt namelijk gescheiden door dunne balken en die balken zorgen voor de ondersteuning. Bovenop rust verder een dak van koolstofvezel dat niet alleen heel licht, maar ook heel sterk is.

Op deze constructie heeft Apple patent gekregen. Overigens is dat niet helemaal door Apple alleen ontworpen en bedacht; het bedrijf werkte daarvoor samen met Foster + Partners. Opvallend: de constructie is zo sterk, dat zelfs als de helft van het glas weg zou vallen, het dak nog steeds gedragen wordt. Dan moeten de ruiten trouwens wel om en om sneuvelen.

Steve Jobs Theater

In het Steve Jobs theater bevinden zich duizend stoelen, die plaats bieden aan journalisten tijdens de belangrijkste aankondigingen van Apple. Naar verluidt kostte het hele gebouw zo’n 180 miljoen dollar. Dat is flink wat van de vijf miljard dollar die in totaal in de Apple Park Campus ging zitten.

Ben je benieuwd hoe het eruit ziet om het Steve Jobs Theater te betreden? Bekijk dan vooral deze video:

Ergens half september verwachten we een nieuwe aankondiging in het Steve Jobs Theater. Vermoedelijk onthult Apple dan maar liefst drie nieuwe iPhones, twee iPads en een vernieuwde Apple Watch. Wil je weten wat we allemaal verwachten van het iPhone 2018 event? Lees dan dit artikel:

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het iPhone event 2018

Wat gaat Apple allemaal in september aankondigen? In deze vooruitblik kijken we naar de komst van de nieuwe iPhones en andere aankondigingen tijdens het iPhone-event in september 2018. Wat kun je verwachten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.