Bose Soundlink Revolve

Bose SoundLink Revolve is de Siri-speaker die Apple had kunnen maken

Bose heeft een nieuwe Revolve-speaker, die geschikt is voor Siri-opdrachten. De Bose SoundLink Revolve is ook spatwaterbestendig en kan op een statief worden geschroefd.

Bose Soundlink Revolve-speaker

Bose maakt met de foto’s van de nieuwe SoundLink Revolve-speaker meteen duidelijk voor wie het bedoeld is: hippe mensen die bier uit jampotjes drinken en creatieve fotografen met een retro-interieur. Toch zijn de Bose SoundLink Revolve en Revolve+ ook heel geschikt voor mensen die hun bier gewoon uit een flesje drinken. De aluminium speakers bieden 360 graden-geluid, zodat iedereen de muziek zonder vervorming kan luisteren.

Bose Soundlink Revolve-speaker

Bose SoundLink Revolve werkt met Siri

De Bose SoundLink Revolve is een Bluetooth-speaker met een akoestisch ontwerp. Het borduurt voort op de SoundLink-speakers die de fabrikant al langer op de markt brengt. Bose spreekt over een “reuzestap in geluidskwaliteit” en “het beste geluid dat je ooit uit zo’n kleine speaker hebt gehoord”. Er zijn twee varianten van de Revolve, die technisch gezien hetzelfde zijn. Ze verschillen alleen in batterijduur en formaat. De kleine Revolve is 15,2 cm hoog en 8,2 cm breed en weegt slechts 660 gram. Hij speelt tot 12 uur op één acculading. De Revolve+ is wat groter: deze meet 18,4 cm x 10,5 cm en weegt 900 gram. De batterij gaat tot 16 uur mee. Er zit een microfoon in om telefoongesprekken te beantwoorden. En ja: je kunt er op opdrachten voor Siri en Google Now mee inspreken.

Bose Soundlink Revolve

Qua uiterlijk lijkt de Bose SoundLink Revolve wel wat op producten die Apple maakt. Het past dan ook goed bij je Apple-spullen, waarbij je kunt kiezen uit de kleuren zwart en zilver, die mooi passen bij je zwarte of zilvergrijze iPhone. Bose noemt ze respectievelijk Triple Black en Lux Grey.

Waterbestendig en met statiefschroef
Je kunt twee speakers koppelen, zodat er een stereo-effect ontstaat. Ook zit er NFC in, maar daar heb je alleen iets aan als je een geschikte Android-telefoon hebt. Ook handig is dat de speaker waterbestendig is dankzij de IPX4-rating. Je kunt ze dus korte tijd in de regen laten staan en gebruik in de buurt van een zwembad moet ook te doen zijn, al mag je de speaker niet onderdompelen. Ook handig: er zit een universele schroefbevestiging aan de onderkant van deze speaker, zodat je de SoundLink Revolve op vrijwel elk statief kunt bevestigen. Omvallen zou geen probleem moeten zijn, want deze speaker is volgens de fabrikant stootbestendig.

Bose Soundlink Revolve-speaker

Twee speakers koppelen in partymode
Via de Bose Connect-app op je iPhone kun je twee speakers met elkaar koppelen. Dat mag ook het oudere SoundLink Color II-model zijn, ook al is dit model niet verkocht in Nederland (alleen z’n voorganger, maar die is niet waterbestendig). In Party Mode kun je zorgen dat beide speakers tegelijk dezelfde muziek afspelen.

Nog even terugkomend op het idee dat Apple deze Siri-speaker had kunnen maken: misschien is dat toch niet zo’n goed idee. Apple maakte ooit de HiFi-speaker voor de iPod en dat is niet echt een succes geworden.

Binnenkort voor €220 en €330 verkrijgbaar bij de bekende winkelketens zoals Media Markt en Wehkamp. Bij Wehkamp is het model al ‘uitverkocht’ maar we vermoeden dat dat een foutje is. Je kunt ook een pre-order bij Bose zelf plaatsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2017, 13:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen bose, siri, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.