‘Binnenkort streamingversie van iTunes; mogelijkheid om via Wi-Fi te synchroniseren’

Apple zou binnenkort met een streamingversie van iTunes komen waarmee content afkomstig van zowel Apples servers als computers in een lokaal netwerk naar andere apparaten gestreamd kan worden. Ook wordt het mogelijk om iTunes draadloos met apparaten te synchroniseren.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iTunes-logoDe geruchten doen al een tijdje de ronde; Apple zou bezig zijn met een versie van iTunes waarbij alle content (muziek, podcasts, films etc.) op een server wordt opgeslagen, het zogenaamde ‘iTunes in the cloud’. Verwacht werd dat Apple tijdens de jaarlijkse WWDC-keynote in juni daar opheldering over zou geven, maar die bleef uit. Boy Genius Report (BGR) meldt vandaag dat de plannen er nog steeds zijn en binnenkort waarheid zullen worden.

Apple gaat iTunes uitgebreide cloud-mogelijkheden geven, zo meldt de website op basis van een naar eigen zeggen ‘betrouwbare insider’. De mogelijkheden worden onderverdeeld in drie groepen:

1. Streaming music and movies from Apple’s servers to your computers, devices, etc.
2. Streaming music and movies from your home computers to your other computers, remote devices, etc.
3. Wireless iTunes syncing with devices

Volgens de website laat Apples cloud-based streamingdienst gekochte content die is opgeslagen op Apples servers naar ‘vrijwel alle’ Apple-apparaten met Wi-Fi-mogelijkheden streamen. De tweede mogelijkheid werkt op een soortgelijke manier, waarbij content die is opgeslagen op andere lokale apparaten toegankelijk wordt voor iedereen binnen hetzelfde netwerk, bijvoorbeeld in je eigen huis of op iPhones en iPads buitenshuis. Het is niet duidelijk of content die niet via de iTunes Store is aangeschaft ook lokaal (en daarbuiten) gedeeld kan worden.

Tot slot introduceert Apple volgens BGR ook de mogelijkheid om draadloos te synchroniseren met verschillende apparaten. Zo zou elke iOS-applicatie die je koopt op je iPhone in de toekomst automatisch naar je computer gedownload worden. Daarnaast worden ook je kalender, notities en contactpersonen automatisch op je computer geüpdatet wanneer je op je iPhone of iPad een wijziging aanbrengt. Deze laatste functionaliteit kennen we al van Apples betaalde MobileMe-dienst, waarvan onlangs geruchten circuleerden dat het gratis zou worden.

Volgens de bron van BGR komt Apple binnenkort eveneens met twee nieuwe apparaten met camera- of camcordermogelijkheden. Traditioneel houdt Apple elk jaar rond september/oktober een special event dat in het teken staat van muziek. Hier werden voorgaande jaren onder andere nieuwe iPods geïntroduceerd. Een van die nieuwe apparaten zou daarom heel goed een iPod touch met camera kunnen zijn, waar ook al geruime tijd over wordt gespeculeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2010, 21:10
Categorieën Diensten, Geruchten, iDevices, iOS, Mac & macOS
Onderwerpen cloud, ipad, ipod touch, itunes, itunes store, streaming, synchroniseren

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.