Qualcomm 5G antenne

Qualcomm werkt ‘zo hard mogelijk’ aan 5G iPhone-modem

Qualcomm-president Cristiano Amon heeft gezegd dat de chipmaker hard aan het werk is om een 5G-modem voor Apple's iPhone te ontwikkelen. Het is het eerste grote project waarmee de twee bedrijven bezig zijn, sinds in april een ruzie werd bijgelegd.

Qualcomm werkt hard aan 5G-modem voor Apple

Tijdens de Snapdragon Tech Summit kreeg Qualcomm’s topman vragen over de meerjarige deal die Apple met ze heeft gesloten. Een belangrijke eerste stap zal de invoering van een 5G iPhone zijn. “Prioriteit nummer 1 van deze relatie met Apple is om hun telefoon zo snel mogelijk uit te brengen. Dat is de prioriteit”, aldus Amon. Toen er een schikking werd gevonden zou Apple net klaar zijn geweest met de voorbereidingen van een 5G iPhone-modem, zodat Qualcomm direct aan de slag kon. Apple gaat waarschijnlijk een Snapdragon-modem combineren met front end-componenten van andere fabrikanten.

De eerste toestellen met 5G-functionaliteit zullen waarschijnlijk in 2020 op de markt komen. Amon legde in een interview nog eens uitvoerig uit wat meerjarig betekent: “Het is niet één, het is niet twee, maar het gaat om meerdere jaren voor ons Snapdragon-modem. We hebben geen verwachtingen van de front end, vooral omdat we er laat bij betrokken zijn geraakt.”

Qualcomm 5G antenne

Dit is de Qualcomm QTM525 5G mmWave antenne-module, een zogenaamd frond end-onderdeel dat nog niet kan worden meegenomen in de 5G iPhones omdat Apple voor eigen front end-onderdelen heeft gekozen. Het 5G-modem zelf wordt wel geleverd door Qualcomm.

mmWave 5G alleen via Qualcomm mogelijk

Amon gaf aan dat beide bedrijven er liever eerder aan waren begonnen en nu proberen om zoveel mogelijk gedaan te krijgen. Daarbij wordt geprobeerd om zoveel mogelijk voordeel te halen uit werk dat eerder al is gedaan.

Qualcomm is de enige fabrikant van antennes die werken met mmWave 5G-technologie. Eerder deze week zei een analist dat twee van de vier iPhones die Apple volgend jaar wil uitbrengen is voorzien van mmWave 5G-technologie. Daarnaast werken ze alle vier met het tragere maar betrouwbaardere spectrum onder 6 GHz.

Het plan is om eerst maar eens een iPhone met 5G-functionaliteit op de markt te brengen. Daarna kan Apple overstappen op een oplossing die geheel door Qualcomm is ontwikkeld op basis van Snapdragon-technologie. Qualcomm noemt dit een ‘modem RF-systeem’. In de nog verdere toekomst zou Apple zelf een 5G-modem kunnen maken. Het bedrijf heeft daarvoor de 5G-modemdivisie van Intel overgenomen. Rond 2023 zou Apple de modems kunnen inbouwen in de A-seris chips.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2019, 7:43
Bron Bron PC Magazine
Categorie iDevices
Onderwerpen 5g, modem, qualcomm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.