Bang & Olufsen start met uitrol van AirPlay 2-updates

Bang & Olufsen is begonnen met het uitrollen van AirPlay 2 naar de verschillende speakers. De update wordt de komende weken uitgerold naar alle modellen.

Bang & Olufsen, een bekend Deens merk van televisies en audioproducten, maakte eerder al bekend dat meerdere modellen van hun speakers ondersteuning krijgen voor AirPlay 2. Dankzij de updates kun je geluid op meerdere speakers tegelijk streamen en bedienen met Siri.

Bang & Olufsen start met AirPlay 2-updates

Oorspronkelijk had de update voor sommige speakers al in september beschikbaar moeten zijn, maar die deadline is niet gehaald. Extra lang hoeven we vanaf nu niet meer te wachten, want Bang & Olufsen blijkt gestart te zijn met het uitrollen van de updates. Gebruikers van de M3 en Core hebben de AirPlay 2-update al binnengehaald. Later deze maand volgen de Beosound 1 (eerste generatie), Beosound 2 (eerste generatie) en de Beoplay M5.

Uiteindelijk krijgen tien modellen de update naar AirPlay 2. Eind december zijn de Beoplay A9, Beoplay A6, de Beosound Essence (tweede generatie) en Beosound 35 aan de beurt, net als de speaker van de BeioVision Eclipse. B&O heeft ook nog nieuwe speakers die meteen AirPlay 2 hebben, waaronder de Beosound 1 en Beosound Edge.

  • Beoplay M3, Beosound Core, Beosound Shape: november
  • Beosound 1 (eerste generatie), Beosound 2 (eerste generatie), Beoplay M5: november
  • Beoplay A9: Beoplay A6, Beosound Essence (tweede generatie), Beosound 35: eind december
  • Beovision Eclipse (alleen audio): eind december
  • Beosound 1 en Beosound 2: vanaf oktober (afhankelijk van de regio)
  • Beosound Edge: vanaf midden november (afhankelijk van de regio)

Dankzij AirPlay 2 kun je je muziek vanaf je iPhone of iPad streamen naar meerdere speakers tegelijk. Door de speakers toe te voegen aan de Woning-app, kun je ook Siri gebruiken om de speakers te bedienen. Hoe je zo’n speaker aan HomeKit toevoegt, lees je in onze tip.

Bekijk ook

Zo voeg je een speaker met AirPlay 2 toe aan de Woning-app

Met een AirPlay 2-speaker kun je eenvoudig via Siri de muziek bedienen. Daarvoor moet je eerst de speaker toevoegen aan de Woning-app. In deze tip laten we je zien hoe je dat doet.

Onlangs bracht Libratone ook haar AirPlay 2-updates uit, nadat deze eerder al aangekondigd waren. Voor een actueel overzicht van beschikbare en komende AirPlay 2-speakers, bekijk je onze gids.

Bekijk ook

Deze AirPlay speakers en receivers zijn nu verkrijgbaar

Met deze AirPlay 2 speakers kun je multiroom audio in je huis krijgen en met sommige kun je ook HomeKit-apparaten aansturen. Welke fabrikanten hebben AirPlay-speakers in hun assortiment en welke kun je dan het beste kiezen? Dat lees je in dit artikel!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.