iPad Pro 2018 teardown van iFixit.

Teardown van nieuwe iPad Pro: dit zijn de 6 belangrijkste punten

Mogelijk nieuwe functies voor Pencil

iFixit heeft traditiegetrouw de nieuwste iPad Pro uit elkaar gehaald en stuitte daarbij op een aantal ontdekkingen. Ook de nieuwste Apple Pencil is uit elkaar gehaald, waarbij de teardown inzicht biedt in mogelijke toekomstige functies.

De nieuwste iPad Pro 2018 is één van de dunste tablets die Apple ooit gemaakt heeft. Het is knap hoe Apple alle onderdelen heeft weten te verpakken in zo’n dunne behuizing. Ben je benieuwd hoe Apple dat gedaan heeft? In de teardown van iFixit is te zien hoe de binnenkant van de nieuwste iPad Pro opgebouwd is. Zoals altijd geeft iFixit een reparatiescore, zodat je weet hoe makkelijk de iPad te fixen is.

iPad 2018 teardown: 6 punten

iFixit begint de teardown met een röntgenfoto en ontdekt daarbij dat er meer donkere punten zichtbaar zijn dan bij de vorige modellen. De donkere punten worden veroorzaakt door materialen die de röntgenstraling absorberen, zoals magneten. Het openmaken van de iPad Pro gaat zoals we van iFixit gewend zijn, met een beetje warmte en de nodige clipjes om het scherm van de behuizing los te halen. Daarbij ontdekte iFixit zes belangrijke punten.

iPad Pro 2018 teardown van iFixit met röntgen.

#1. Batterij is makkelijker te vervangen
De batterij in dit model heeft gelukkig weer trekstrips, waardoor de batterij iets makkelijker te vervangen is. Vorig jaar waren deze trekstrips verdwenen, maar in dit nieuwe model zijn ze gewoon weer van de partij. Elke plakstrip heeft twee trekrandjes, dus als er eentje breekt heb je altijd nog een tweede kans. Helaas is de linker kant wel stevig vastgelijmd, maar desalniettemin is de batterij nu iets makkelijker los te trekken. Het gaat overigens om een 7812 mAh-batterij van 29.45 Wh, een stukje minder dan de 30.8 Wh-batterij van de vorige 10,5-inch iPad Pro.

iPad Pro 2018 teardown van iFixit met batterij.

#2. Zelfde Face ID-onderdelen
Dit jaar zit er voor het eerst Face ID op de iPad en Apple blijkt nagenoeg dezelfde hardware gebruikt te hebben. Dat is opvallend, want Face ID op de iPad werkt ook horizontaal en zelfs op z’n kop, zolang je de camera maar niet blokkeert. Alleen de manier hoe alle onderdelen verbonden zijn is op de iPad iets anders.

iPad Pro 2018 teardown van iFixit met Face ID-onderdelen.

#3. Krachtige speakers lastig te vervangen
De iPad Pro bestaat uit vier speakers en deze keer zijn het in totaal vier woofers en vier tweeters. Dit maakt het totaal dus eigenlijk acht speakers, waardoor het geluid behoorlijk krachtig klinkt. De onderdelen zitten echter muurvast aan de behuizing, dus het is niet de bedoeling dat je deze zomaar verwijdert. Er zitten ook allerlei magneten in verwerkt.

#4. Magnetische oplader voor Apple Pencil
Aan de zijkant bevindt zich de nieuwe magnetische aansluiting, bedoeld om je Apple Pencil mee op te laden. Allerlei kleine onderdelen komen hier los, dus het vervangen ervan gaat niet zonder slag of stoot. Het onderdeel is groter dan het lijkt, met een speciale chip van STMicroelectronics.

#5 USB-C-aansluiting is modulair
Voor het eerst heeft de iPad Pro een USB-C-aansluiting. Voor het eerst is deze volledig modulair, wat betekent dat deze niet vast zit aan het moederbord. Dat was bij de Lightning-aansluiting altijd wel het geval. Als er nu iets mis is met de aansluiting, is het vervangen ervan een stuk makkelijker geworden.

iPad Pro 2018 teardown van iFixit met USB-C.

#6 Mogelijke toekomstige functies voor de Pencil
Het openmaken van de nieuwe Apple Pencil is een heel karwei, omdat er geen makkelijke toegangspunten zijn. De enige manier om de binnenkant te zien, is door de pen open te snijden met een scherp mesje. Na het openmaken ontdekt iFixit het nieuwe oplaadpunt dat draadloos bevestigt aan de magnetische aansluiting. De onderkant bij het deel dat je vasthoudt zit verwikkeld in een zwart oprolbaar stuk kabel. Dit wordt gebruikt om de tikjes op de pen te registreren. Hierdoor ziet de pen niet alleen wanneer je erop tikt, maar ook precies waar.

Apple Pencil 2018 teardown van iFixit.

Op dit moment ondersteunt de Apple Pencil alleen een standaard tikactie, maar mogelijk breidt Apple dit met een software-update nog verder uit zodat je ook op meerdere plekken kan tikken. Check de volledige teardown op de site van iFixit.

Al met al is het zelf repareren van de iPad Pro 2018 geen eenvoudige klus. De losse USB-C aansluiting is een voordeel en het feit dat er geen thuisknop op zit zorgt ervoor dat je dit onderdeel in ieder geval niet kapot kan maken. iFixit geeft de iPad Pro een reparatiescore van 3 op een schaal van 10, een punt hoger dan de iPad Pro van vorig jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2018, 15:45
Bron Bron iFixit
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, iPad pro 2018, teardown
Device iPad Pro 2018
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.