Pocket Casts en Automattic

Automattic neemt nu ook podcast-app Pocket Casts over

Eigenaar van WordPress.com is op dreef

Podcast app Pocket Casts is overgenomen door Automattic, de eigenaar van WordPress.com en Tumblr. Het management blijft nog wel hetzelfde en de app blijft ook gewoon bestaan.

Automattic neemt Pocket Casts over

Het moederbedrijf van WordPress.com en Tumblr, Automattic, is op dreef. Vorige maand werd bekend dat Automattic dagboekenapp Day One heeft overgenomen, nu volgt de overname van Pocket Casts. In de Verenigde Staten alleen al heeft deze app meer dan 80 miljoen wekelijkse luisteraars. In een blogpost maakt Automattic bekend dat zij de nieuwe eigenaar zijn van de app.

Automattic is van plan om “diepe integraties” te realiseren voor WordPress en Pocket Casts. Hoe dat eruit zal zien is onbekend, evenmin als de prijs die Automattic betaalt voor de overname. Het enige wat we weten is dat Automattic het makkelijker wil maken om podcasts te publiceren en te luisteren. Er zullen op korte termijn waarschijnlijk geen grote veranderingen plaatsvinden.

Pocket Casts is al jaren beschikbaar in de App Store. Het is één van de populairste podcast-apps. Wij noemen de app bijvoorbeeld ook in onze gids met de beste podcast apps voor je iPhone en iPad. De app heeft ondersteuning voor CarPlay en AirPlay, zodat je op vrijwel al je slimme apparaten inclusief de auto naar podcasts kan luisteren. Alles is gebundeld in een fraai design.

Het management van Pocket Casts blijft nog in handen van oprichters Russell Ivanovic en Philip Simpson. Zij zijn vanaf nu in dienst getreden van Automattic. De app is nog steeds gratis te downloaden in de App Store met een optioneel abonnement van €0,99 per maand. Vooralsnog zijn er geen plannen bekend gemaakt over een verandering hierin.

We horen doorgaans weinig van Automattic op het gebied van overnames. Of het toeval is dat er twee overnames kort na elkaar volgen, of dat het een nieuwe strategie is, is nog een kwestie van gissen. Automattic zit in ieder geval niet stil de laatste dagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2021, 17:12
Bron Bron Automattic
Via Via 9to5Mac
Categorie Apps
Onderwerpen podcasts, wordpress
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.