Man met megafoon

Geluid-app op Apple Watch helpt autistische jongen rustiger praten

Voor ouders met kinderen op het autismespectrum kan het lastig zijn om buitenshuis leuke dingen te doen. In het geval Scott Bennett bleek de nieuwe Geluid-app op de Apple Watch een uitkomst. Zijn zoon spreekt nu minder luid.

Bennett is een liefhebber van rust, maar heeft een zoon die zijn stemvolume niet onder controle heeft. Zoon Sam (21) is een sociaal type, die sympathiek overkomt, maar zodra hij zijn mond opendoet rennen mensen weg. De jongen praat veel te luid en heeft dat zelf niet door. Vader Scott zegt “alles al te hebben geprobeerd”, maar de Geluid-app op de Apple Watch bleek uiteindelijk de uitkomst te bieden. Die laat namelijk realtime zien hoe luid het omgevingsgeluid is en zoon Sam blijkt daar goed op te reageren.


We hebben in de loop van de tijd al heel wat feelgood-verhalen over de Apple Watch zien langskomen. Vaak gaat het om mensen die flink zijn afgevallen of hartproblemen vroegtijdig ontdekten. Het verhaal van de 21-jarige Texaanse jongen is echter nieuw: hij gebruikt de Apple Watch om zijn sociale gedrag te verbeteren. Sam’s stem is normaal gesproken erg luid. Als mensen hem erop aan spreken past hij het tijdelijk aan, maar gaandeweg wordt zijn stem weer luider. Voor het gezin was het daarom onmogelijk om buitenshuis dingen te doen.

Geluid-app in watchOS 6

Vader Scott zag de nieuwe Geluid-app op de Apple Watch en zag meteen mogelijkheden hoe het Sam zou kunnen helpen. Door de decibel-meter te bekijken kan Sam zien dat hij te luid praat en lukt het beter om het geluidsvolume onder controle te houden.

Is dit weer een sterk staaltje reclamepraat voor de Apple Watch? Nou nee, Scott kan het goed relativeren. Hij vertelt in een interview met People dat er “5 miljoen mensen” met speciale behoeften rondlopen en dat iedereen verschillend is. “Het is behoorlijk moeilijk om alles op het gebied van technologie te overzien. Ik weet zeker dat er nog andere dingen zijn waar mijn zoon iets aan zou kunnen hebben, maar wie heeft tijd om die allemaal te onderzoeken? Ik kwam gewoon iets tegen en dat maakte voor mij een groot verschil.” Voor Scott is de Apple Watch dan ook niet zozeer een magische oplossing, maar een toevallige ontdekking.

Het volledige interview bij People lees je hier.

Bekijk ook

Zo werkt de Geluid-app op de Apple Watch

Je kunt met je Apple Watch omgevingsgeluid meten dankzij de Geluid-app. De smartwatch geeft je ook proactief meldingen als je te lang in een luide omgeving staat. In deze tip leggen we uit hoe de Geluid-app op de Apple Watch werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.