Carpool Karaoke met Tim Cook.

‘Apple zoekt hoofd programmering voor eigen tv-shows en films’

Apple zoekt een hoofd programmering voor de tv-shows en films die ze willen uitbrengen op Apple Music. Het draait daarbij vooral om popcultuur.

Apple is op zoek naar een hoofd programmering voor alle activiteiten op het gebied van tv-series en films. Naast Planet of the Apps en Carpool Karaoke wil Apple nog veel meer eigen producties gaan maken en er is iemand nodig die dat aanstuurt. Eerder dit jaar zou Apple al een sollicitatiegesprek hebben gevoerd met voormalig hoofd programmering Michael Lombardo van HBO.

Carpool Karaoke met Tim Cook.

Hoofd programmering voor tv en film

The Information heeft bronnen gesproken, die zeggen dat Apple druk op zoek is. Lombardo werkte van 2007 tot 2016 voor HBO en is mogelijk nog in de race om Apple’s strategie voor eigen content uit te stippelen. Ook in Hollywood zijn zaakwaarnemers druk in de weer om potentiële kandidaten te zoeken.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de job, dan ga je nauw samenwerken met topmannen Jimmy Iovine en Eddy Cue. Hun plan is om aandacht te besteden aan popcultuur en eigen producties, zoals de series Planet of the Apps en Carpool Karaoke. Erg snel gaat het overigens niet: plannen over beide series lekten vorig jaar al uit, maar voorlopig zijn er alleen wat losse documentaires te zien op Apple Music. Beide series worden gemaakt in samenwerking met externe partijen.

Apple wordt volgens Cue al overstelpt met voorstellen voor tv-shows en -series, maar wil alleen ideeën die aansluiten op de strategie. Die is vooral gericht op het in beeld brengen van popcultuur. Omdat de content beschikbaar komt via Apple Music zal er ook vaak een link zijn met muziek. Zo komt er een documentaire over de grote muziekproducer Clive Davis aan en is er nu al een documentaire over voormalig One Direction-bandlid Harry Styles te zien. Verder komt er nog een serie aan onder leiding van Dr. Dre, met de naam Vital Signs.

Apple zou bezig zijn om grote namen uit Hollywood te strikken voor series en films. Daarmee lijkt het bedrijf te willen aanhaken bij spelers als Netflix en Amazon, die al succesvol zijn met eigen series. Maar volgens Tim Cook is Apple op het moment alleen bezig om “met één teen het water te voelen” en zullen ze zich voorlopig wat afwachtend opstellen. De komende activiteiten zijn vooral bedoeld om te leren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2017, 8:58
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, films, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.