Apple opent nieuw YouTube-kanaal voor TV-app

Trailers, interviews en meer
Apple heeft een speciaal YouTube-kanaal geopend voor de nieuwe TV-app. In dit kanaal plaatst Apple allerlei trailers en andere beelden van aankomende films, maar ook voor haar eigen dienst TV Plus.

In mei verschijnt Apple’s gloednieuwe TV-app, ook in Nederland en België. In Nederland kijk je via de app vooral naar films die afkomstig zijn uit de iTunes Store, maar in veel andere landen vind je er ook content van andere diensten zoals HBO en Hulu. Om alle content van de TV-app onder de aandacht te brengen, heeft Apple nu een eigen YouTube-kanaal geopend.

YouTube-kanaal voor TV-app

Het kanaal is afgelopen maand stilletjes van start gegaan. Je vindt er daardoor nu al een flinke selectie aan video’s. Op het kanaal staan de nieuwste trailers van grote aankomende films. Zo vind je er de trailers van Toy Story 4, The Lion King, Rocketman en Joker. Ook de teaser van de nieuwe Star Wars-film Star Wars: The Rise of Skywalker vind je op dit kanaal. De video’s bevatten geen reclame, dus je kan deze meteen bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=qVYBL44dvc8

Naast de nieuwe trailers vind je er ook extra content, zoals korte clips, interviews en beelden van achter de schermen. Ook exclusieve clips van Apple’s CarPool Karaoke-serie vind je op dit kanaal. Overigens zijn al deze trailers momenteel nog niet in de TV-app te vinden. Het geeft wel een voorproefje welke films je later in de TV-app kan verwachten, zodra de films niet meer in de bioscoop draaien en beschikbaar zijn voor verhuur en verkoop.

Video's in het YouTube-kanaal van de TV-app.

De TV-app is ook de thuisbasis voor Apple’s aankomende dienst TV Plus. Met Apple TV+ biedt Apple allerlei originele series en films, waaronder projecten van Steven Spielberg en Jennifer Aniston. Op het kanaal vind je in ieder geval de previewtrailer die Apple tijdens het maart 2019-event ook toonde. Vermoedelijk gebruikt Apple dit kanaal om trailers van haar eigen series te promoten.

Bekijk ook

Apple TV+: alles over de films en series van Apple's videodienst

Apple TV+ is Apple's eigen streaming videodienst. Wat is zoal het aanbod van Apple TV Plus en welke films en series kun je kijken? Lees hier alles over Apple TV+, de streamingdienst van Apple.

Het nieuwe YouTube-kanaal vind je hier. Neem ook eens een kijkje op ons eigen iCulture-kanaal met review-video’s en meer.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.