macOS Mojave FaceTime

Apple raadt webcamschuifjes af vanwege kans op schermbreuk

Apple heeft een supportdocument uitgebracht, waarin ze afraden om de klep van een MacBook dicht te doen als er een webcam-schuifje op zit. Het zou kunnen leiden tot een gebroken scherm.

Er zijn inderdaad gevallen geweest, waarbij het scherm is gebroken door een webcamschuifje. De schermbreuk kan optreden omdat de ruimte tussen het scherm en het toetsenbord heel nauwkeurig is uitgemeten, terwijl een webcamschuifje wat extra dikte toevoegt. Het gaat om kleine plastic stickers met een schuifmechanisme, waarmee je je camera kan afdekken om te voorkomen dat een app stiekem via de camera meekijkt. In plaats van een plastic schuifje zouden Apple-gebruikers moeten vertrouwen op het groene ledlampje naast de camera van de MacBook. Deze licht op als de camera actief is.

“Mac-notebooks zijn ontworpen om uw privacy te beschermen en hebben daarom een indicatielampje, zodat u weet wanneer de camera is ingeschakeld”, is te lezen in het supportdocument. Omdat sommige mensen verplicht zijn een dergelijke webcam-cover van hun werkgever te gebruiken, suggereert Apple dat je in dit soort gevallen de cover moet verwijderen voordat je de laptop sluit. Dat kan lastig zijn. Een stuk dunne tape zou in dat geval beter zijn dan een hard stukje plastic. Volgens Apple mag het niet dikker zijn dan een gemiddeld stuk printerpapier, oftewel 0,1mm. Ook raad Apple af om covers te gebruiken die lijmresten achterlaten.

Schermbreuk webcamschuifje

In Systeemvoorkeuren kun je zien welke apps toegang hebben tot de camera. Je kunt voor elke app ook de cameratoegang weer intrekken.

Webcam toegang intrekken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2020, 22:52
Bron Bron MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerp webcam

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.