apple-watch-demo-kit

Zo probeer en koop je de Apple Watch in de Apple Store

Apple gaat de Apple Watch verkopen via speciale vitrine-tafels in de Apple Store. De eerste gelekte foto's laten zien hoe die vitrines, demokits en displays voor de Apple Watch eruit zien.

We wisten al dat de Apple Stores een andere indeling krijgen, zodra de Apple Watch in de verkoop gaat. Inmiddels zijn ook de eerste beelden gelekt, waaruit blijkt hoe Apple de horloges gaat verkopen. Er komen speciale tafels met ingebouwde vitrines. Door het glas heen kun je zien hoe de verschillende Apple Watch-modellen en horlogebandjes eruit komen te zien. Wil je gaan passen, dan heeft Apple speciale demonstratie-kits waar 10 exemplaren in passen. Op de foto’s hieronder zijn ze te zien.

apple-watch-houder

Mensen die een gouden Apple Watch Edition kopen, krijgen een speciale behandeling met allerlei extra’s. Daar kon je eerder vanavond al over lezen. Maar voor kopers van de gewone Apple Watch en Apple Watch Sport gaat er ook iets veranderen: zij kunnen straks in speciale vitrines zien welke modellen er te koop zijn. Ook voor die klanten is het verkoopproces anders dan je gewend bent bij het kopen van een iPad of MacBook.

apple-watch-demo-kit

Nadat je online een afspraak hebt geboekt om de Apple Watch te proberen, kom je op het afgesproken tijdstip de winkel binnenlopen. Een verkoopmedewerker leidt je naar een tafel waarop de verschillende modellen staan uitgestald. De horloges zijn voorzien van demo-software die de diverse functies toont.

apple-watch-demonstratie-tafel-apple-store

Heb je geen afspraak gemaakt, dan word je in een wachtrijsysteem gezet. Je kunt tijdens het wachten gewoon de deur uitlopen om elders te gaan koffiedrinken en krijgt een seintje wanneer je bijna aan de beurt bent. Apple wil op die manier chaotische toestanden voorkomen, waarbij klanten onder de voet dreigen te worden gelopen. Zonder reservering heb je alleen niet de mogelijkheid om meteen met een Apple Watch de deur uit te lopen. Zoals we eerder schreven zal Apple geen horloges op voorraad hebben voor klanten die niet hebben gereserveerd. Maar je hebt wel de mogelijkheid om te passen en te bekijken.

apple-watch-tafel

Kleinere Apple Store-locaties, die geen ruimte hebben voor een aparte tafel met vitrine, gaan werken met dozen waarin meerdere horloges zijn uitgestald. Elke doos bevat 10 Apple Watch-modellen met verschillende horlogebandjes. Een matje en poetsdoekjes zorgen ervoor dat de horloges niet gekrast kunnen raken en altijd glimmen. Na het kiezen van een horloge krijg je de mogelijkheid om nog extra accessoires te kopen zoals horlogebandjes, opladers of Bluetooth oordopjes. Je kunt er ook nog AppleCare+ bij afsluiten, zodat je een extra jaar garantie krijgt. Apple zou ook plannen hebben om een gecombineerd AppleCare-pakket aan te bieden, waarmee je zowel voor de iPhone als Apple Watch extra garantie krijgt.

Apple Watch afrekenen bij de Landing Zone

Heb je vooraf een Apple Watch gereserveerd, dan kun je die na het afrekenen meteen mee naar huis nemen. Klanten die geen horloge hebben gereserveerd kunnen een demo-apparaat gebruiken, die verbonden is met een iPad mini. Heb je geen behoefte om te passen, omdat je al precies weet welk model je wilt hebben, dan kun je meteen doorlopen naar de zogenaamde Landing Zone. Dit is de plek waar je kunt afrekenen en hulp krijgt bij het instellen van de Apple Watch. Een medewerker helpt je bij het synchroniseren met de iPhone, het passend maken van het horlogebandje en het installeren van apps.

Lees ook: Apple Watch kopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2015, 0:36
Categorie iDevices
Onderwerpen apple store, apple watch

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.