Apple Watch gold

Extra’s bij de gouden Apple Watch Edition: geen wachtrijen, 24-uurs hulplijn

Wie de gouden Apple Watch Edition koopt, krijgt allerlei extra's. Zoals speciale stoelen, 24 uurs service en een extra lange probeersessie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple watch editionVoor de Apple Watch Edition betaal je €11.000 tot €18.000. Een flinke prijs, die niet helemaal wordt goedgemaakt door de materiaalkosten. Maar je krijgt er wel een hoop extra’s bij: zoals een uur onverdeelde aandacht van een verkoopmedewerker, die je gaat helpen om de meest geschikte Apple Watch te kiezen, geen wachtrijen en een hulplijn die je 24 uur per dag mag bellen als je vragen hebt. Heb je problemen met het instellen van de 18-karaat gouden Apple Watch, dan kun je thuis via videochat hulp krijgen.

Lees ook: Zo probeer en koop je de Apple Watch in de Apple Store

Apple heeft mode-experts van Burberry, Yves St. Laurent en Louis Vuitton aangenomen om de winkelervaring voor de gouden Apple Watch zo aangenaam mogelijk te maken. Bij luxe producten past niet dat je 5 minuten later alweer buiten staat met een plastic tasje. Er moet een aangename winkelervaring omheen worden gecreëerd en dat is wat Apple heeft gedaan. Dat blijkt uit informatie van bronnen, die op de hoogte zijn gebracht van de plannen tijdens de lancering op 10 april.

Apple Watch Edition op bestelling

Zomaar de Apple Store binnenlopen om een Apple Watch Edition te kopen is niet mogelijk. Je hebt eigenlijk twee mogelijkheden: een afspraak maken voor een probeersessie, waarbij je de horloges rustig kunt passen. Weet je al precies wat je wilt, dan kun je online een Apple Watch Edition bestellen. Die wordt vervolgens niet thuis afgeleverd. Hij zal door een koerier worden afgeleverd bij een Apple Store naar keuze, waar je je gouden kleinood kan ophalen. Winkels waar geen voorraad van de Apple Watch Edition verkrijgbaar is, zorgen ervoor dat je een afspraak krijgt bij een nabijgelegen Apple Store die jouw model nog wel heeft liggen.

Zonder wachtrij horloges passen

gouden-apple-watchWanneer een klant de Apple Watch Edition wil kopen, kan hij/zij zonder wachttijd doorlopen naar een Expert die speciale training heeft gehad om de duurdere Apple Watch te verkopen. Je krijgt vervolgens een uur lang begeleiding om het best passende model uit te kiezen. Het instellen kan plaatsvinden in de winkel, maar kan naar wens ook via videochat. Deze mogelijkheid is trouwens ook beschikbaar voor mensen die de stalen uitvoering van de Apple Watch kopen. Maar bij de goedkopere Apple Watch-modellen krijg je veel minder tijd om te proberen: maximaal 5 tot 15 minuten.

Speciale stoelen

Bij het aanpassen van de Apple Watch sta je bij een aparte tafel, weg van het overige publiek dat de gewone Apple Watch en Apple Watch Sport koopt. Het aparte winkelgedeelte is voorzien van speciale stoelen en matten, zoals gebruikelijk is in juwelierswinkels. In de demokit zitten de twee horloges die de klant wil proberen. Om het risico op diefstal te voorkomen, mag je namelijk maar twee gouden Apple Watch-modellen proberen. Wil je een derde bekijken, dan moeten daarvoor speciale procedures in werking worden gezet. Wil je de gouden Apple Watch vergelijken met een goedkoper model, dan komt een extra Apple Store-medewerker eraan te pas: hij of zij moet de goedkopere modellen op een karretje binnenrijden. Is eenmaal duidelijk welk model de klant wil hebben, dan volgt nog het uitkiezen van extra accessoires en tenslotte moet toch echt de portemonnee getrokken worden.

24-uurs hulplijn voor gouden Apple Watch

Mensen die de Apple Watch kopen krijgen twee jaar lang toegang tot een hulplijn waar ze 24 uur per dag, 7 dagen per week, terecht kunnen voor technische ondersteuning. Bij afsluiting van AppleCare+ kun je dit verlengen tot 3 jaar. Het Contact Center Edition Team is bereikbaar via een apart telefoonnummer, dus de kans dat je in de wachtrij komt te staan is minimaal. De ondersteuning is aanvankelijk alleen in het Engels beschikbaar, maar gezien de potentiële klantenkring voor de gouden Apple Watch, verwachten we dat andere talen zoals Chinees, Russisch en Arabisch ook snel zullen volgen.

Het is niet zo dat de Apple Watch Edition via elke Apple Store aan te schaffen is. Apple heeft medewerkers verteld dat de focus aanvankelijk zal liggen op de regio’s waar het meest wordt verkocht. Daarna zal de Apple Watch Edition gaandeweg ook in andere winkellocaties te krijgen zijn. Verder bleek eerder al dat Apple een aparte training voor het winkelpersoneel heeft georganiseerd, om de Apple Watch meer als een mode-accessoire te verkopen. Op basis van de kleding en uitstraling van de klant krijgt hij/zij advies welke combinatie van horloge en horlogebandje het best bij de klant past.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2015, 0:37
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.