iOS 8.3 Twitter deelknop

Twitter-deelknop verdwenen uit beta iOS 8.3

Apple heeft in iOS 8.3 de deelknop voor Twitter uit het deelmenu verwijderd. Mogelijk gaat Twitter een extensie voor de Twitter-app maken.

iOS 8.3 Twitter deelknopDe nauwe samenwerking tussen Twitter en iOS wordt iets minder nauw, zo blijkt uit de laatste beta van iOS 8.3. In het deelmenu is namelijk de speciale knop voor Twitter weggehaald, waarmee je een link, afbeelding of video snel op Twitter kon plaatsen. Waarschijnlijk krijgt de zelfstandige Twitter-app binnenkort een iOS 8-extensie, zodat het alsnog mogelijk is om vanuit het deelvenster Twitter te gebruiken.

Het verdwijnen van de Twitter-knop kan wel eens iets te maken hebben met de nieuwe extensies in iOS 8. Ontwikkelaars kunnen een eigen deelfunctie voor de share-knop maken, waarbij ze ook meer vrijheid hebben om de functionaliteit aan te passen. Wellicht wil Twitter de functie meer naar eigen smaak aanpassen en is er daarom aan Apple gevraagd de ingebakken Twitter-knop weg te halen. Apple’s eigen deelknop kon namelijk alleen in iOS-updates worden veranderd.

Lees ook: Extensies in iOS 8: wat kun je ermee?

Alleen de deelknop voor Twitter is in iOS 8.3 verdwenen. Verdere integratie met het sociale netwerk is onveranderd gebleven: je kunt nog steeds inloggen op Twitter via de iOS-instellingen, waar je ook de officiële Twitter-app kunt downloaden. Hoewel dat geen nut meer heeft voor de deeloptie, zorgt dit er wel voor dat je snel kunt inloggen in Twitter-apps.

De Twitter-knop is door Apple uit iOS 8.3 verwijderd in de laatste beta, die verscheen op 24 maart. De verandering werd pas recent opgemerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2015, 9:28
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8.3, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.