Weersverwachting KNMI op de iPhone.

Met deze nieuwe weerapp krijg je pushberichten van weerwaarschuwingen van KNMI

Wil je op de hoogte gehouden worden van de meest actuele weerswaarschuwingen van het KNMI? Met de nieuwe app Weerwaarschuwing KNMI krijg je vanzelf een pushbericht voor weerwaarschuwingen bij jou in de buurt.

Weersverwachting KNMI op de iPhone.
Er zijn al heel veel verschillende soorten weerapps beschikbaar voor zowel de iPhone als iPad, maar de nieuwe Nederlandse iPhone-app Weerwaarschuwing KNMI gooit het over een iets andere boeg. Geen voorspellingen met temperaturen, bewolking of lage en hoge drukgebieden. Deze nieuwe app houdt je op de hoogte van weerswaarschuwingen van het KNMI, zodat je altijd weet of er paniek in de tent is.

Weerwaarschuwingen van het KNMI met pushberichten

De belangrijkste functionaliteit van deze app is het ontvangen van pushberichten. De app verstuurt namelijk een pushbericht zodra er in jouw buurt een weerwaarschuwing geldt. Zodra je de app opent zie je meteen wat de huidige status is: code groen, geel, oranje of rood. Met een kaartje zie je vervolgens hoe dit verdeeld is over het land. In een klein vakje aan de rechter kant kun je zien wat er precies aan de hand is, zoals sneeuw en gladheid, zware regen, windstoten of zicht.

Weerswaarschuwing KNMI.

De app geeft verder ook nog een voorspelling voor morgen en overmorgen en via de instellingen kun je bekijken wat elke code precies betekent. De app heeft daarnaast ook nog een eigen widget die aangeeft of er momenteel een waarschuwing geldt. Behalve de kleurcode, zie je daar ook de temperatuur, windkracht en het zicht. De widget is daarnaast aangepast voor iOS 10, zodat je deze ook met 3D Touch vanaf het appicoon kunt bekijken.

De data in deze app zijn rechtstreeks afkomstig van het KNMI en wordt elke vijf minuten bijgewerkt. Weerwaarschuwing KNMI is helemaal gratis te gebruiken en bevat verder geen advertenties of in-app aankopen. De app is gemaakt door dezelfde maker als de app Het Weer in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2016, 18:30
Categorie Apps
Onderwerpen knmi, weer
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.